Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-09 05:50:00

Tarajos sül mászkált az egyik szegedi pályaudvaron - videó

Tarajos sül mászkált az egyik szegedi pályaudvaron. Az Afrikában őshonos állatot a vasút dolgozói vették észre, ők és a vadaspark szakemberi közösen fogták be. A sül már biztonságban van az állatkertben.

Egyelőre még karanténban marad a Szegedi Vadaspark átmeneti vendége, a tarajos sül. A MÁV Start munkatársai futottak vele össze az alsóvárosi rendező-pályaudvaron munkavégzés közben. Zoltán és Ottó szerint az állatot egyszerűen sikerült befogniuk, az egész mindössze negyed óráig tartott. 

"Mivel bemenekült egy olajos tárolóhelyiségbe, ahol nyitható kerítések voltak, oda bemenekült, mint üreglakó lény és ott kerestük, addig mire megtaláltuk a hordók mögött becsuktuk az ajtókat biztosítottuk sasszegekkel, homokzsákokkal, hogy ne tudjon kijönni és végül is ennyi volt a konkrét elfogása neki." - mesélte Horváth Zoltán az ATV Híradónak.

Zoltán azt is elmesélte, hogy nem féltek a különös lénytől , mert velük szemben úgy viselkedett, mint egy háziállat. Korábban ugyanezen a helyen találkoztak már rókával, őzzel és sünökkel is, de igazi tarajos süllel eddig még nem volt dolguk. 


Az állatkert munkatársai szerint az állat már nem tűnik túl fiatalnak. hiszen ilyen hosszú, hegyes tüskéi az idősebb sülöknek vannak. Ezeket védekezésre használják. Ha veszélyt éreznek, azonnal széttárják azokat. Ezért nem árt velük szemben az óvatosság. 


"Ez az állat, hogy legális vagy illegális azt még nem tudjuk jelen pillanatban. A mikro chip sok mindent el fog árulni, de ismereteim szerint túl sok ilyen tarajos sül Magyarországon nincsen. Tudnánk róla ha lenne. Azt gondolom itt a felelős állattartás rendkívül fontos." - vélekedett Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója.

A közönség egészen addig nem láthatja ezt az érdekes állatot, amíg döntés nem születik a sorsáról. Veprik Róbert szerint ez szeptember közepéig dőlhet és addig hátha kiderül az is, honnan került az állat a pályaudvarra.

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink