Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-09 08:28:00

Rosszul lett egy férfi a buszon, nem lélegzett, a sofőrön múlt az élete

A pesterzsébeti Szent Imre herceg utcai megállónál várakozó buszon lettek figyelmesek az utasok arra, hogy baj van, azonnal jelezték a sofőrnek – írja a Bors.

Az egyik utas lett figyelmes arra, hogy utastársa rosszul van, azonnal szólt a sofőrnek. A hat éve buszozó Zoltán hátrasietett, és azt tapasztalta, hogy utasa alig lélegzett. „Megpróbáltam felébreszteni, de nem reagált semmire. Nem volt magánál, a szemeit azonban nyitva tartotta. Alig lélegzett szegény. Gyorsan tárcsáztam a mentőket, közben pedig egy biztonságosabb helyre parkoltam a járművel. Az utasokat leszállítottam, és minden erőmmel a diszpécser utasításaira koncentráltam” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a Borsnak a VT-Arriva által üzemeltetett busz sofőrje.

Egy másik utas segítségével lefektették a földre a férfit, és elkezdte a mellkaskompressziót, de nem történt semmi. Ekkor odalépett hozzájuk egy utas, aki nyugdíjas ápolóként átvette az életmentés irányítását. Közben a mentő is 10 perc alatt kiérkezett, és csaknem egy órán át küzdöttek a XIII. kerületi lakos életéért. Többször kellett újraéleszteni, és mire a kórházba indultak vele, már volt szívverése.

„Évekkel ezelőtt a Kosztolányi Dezső térnél epilepsziás rohamot kapott az egyik utasom még az indulás előtt, őt stabil oldalfekvésbe tettem, és ügyeltem, nehogy lenyelje a nyelvét. A tízéves fiam most nagyon büszke rám, én pedig örülök, hogy ismét segíthettem -  tette hozzá Zoltán.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink