Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-08 19:09:00

Több mint 720 ezer áldozatot követelt világszerte a koronavírus-járvány

Csehországban több mint 300 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, április óta nem volt ennyi új megbetegedés. Németországban pedig harmadik napja azonosítanak ezernél is több új fertőzöttet. A koronavírus-járvány eddig több mint 720 ezer áldozatot követelt világszerte.

Már megkezdték az előkészületeket az iskolák újranyitására Németországban. Van olyan intézmény ahol már hétfőn megkezdődik az oktatás.

"Nagyon kevés időnk van felkészülni, és a kapkodás engem nagyon aggaszt. Nyugalomra és kiszámíthatóságra van szükség, és amennyire lehet igyekszünk az örömöt és a lelkesedést is visszahozni az iskolába." - mondta egy berlini iskola igazgatója

Németországban az elmúlt 24 órában ismét ezernél több új fertőzöttet regisztráltak. Szakértők aggasztónak találják, hogy a fertőzések nem köthetőek gócpontokhoz, hanem az ország egész területén elterjedtek, ezért a helyi lezárások nem jelentenek megoldást a járvány lassítására. Eközben több német városban rendezik a Bajnokok Ligája negyeddöntőit a héten.

Több mint ezren haltak meg a koronavírus okozta szövődményektől az Egyesült Államokban, ahol eddig több mint 160 ezren vesztették életüket a járványban. A legtöbb új fertőzöttet Kaliforniában regisztrálták.

"Nem kell teljes vesztegzárat bevezetni, de mindent megnyitni sem lehet. Van egy arany középút, ahol előrelátóan újra lehet nyitni. Sokakban az a kép él, hogy vagy teljesen leáll az élet, vagy azt tehetünk amit csak akarunk. De a valóságban ez nem így van. Ezért vannak az előírások, hogy segítsék az ország újranyitását." – mondta Anthony Fauci, vezető amerikai járványügyi szakértő.

466 új koronavírusos esetet jelentettek Victoria államban, az elmúlt 24 órában. Ausztrália egyik legsűrűbben lakott államában szigorú kijárási tilalom van életben, mióta elindult a koronavírus második hulláma. 

"Azért is nézünk szembe a második hullámmal világszerte, mert azt lehet tapasztalni, hogy az emberek belefáradtak a korlátozásokba, illetve egyre nehezebb az üzeneteket átvinni." – mondta az állam tisztiorvosa.

Meghaladta a 100 ezret a koronavírus halálos áldozatainak száma Brazíliában, ahol a regisztrált fertőzöttek száma több mint 2 millió 900 ezer.

Kína 31 új fertőzöttről számolt be, amelyeket elmondásuk szerint mind az Hszincsiang-Ujgur autonóm területen fedeztek fel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink