Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-08 10:21:00

Őt indítja a Fidesz a borsodi időközi választáson

Koncz Ferenc tragikus halála miatt kell Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében időközi választást tartani. A Fidesz-KDNP helyi szervezetének döntése alapján a pártszövetség Koncz Zsófiát indítja.

A Fidesz közleményéből derül ki, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében Koncz Ferenc tragikus halála miatt kiírt időközi választáson a Fidesz-KDNP helyi szervezetének döntése alapján a pártszövetség Koncz Zsófiát indítja, az elhunyt képviselő lányát.

Koncz Zsófia korábban Fidelitas-alelnök volt. Országos hírnévre az állami rendezvények megzavaróit listázó "provokátorfigyelő" portállal tett szert. Miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is jogsértőnek minősítette az oldalt, a washingtoni magyar nagykövetségen kapott munkát.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a Nemzeti Választási Bizottság október 11-re tűzte ki az időközi országgyűlési választást, miután júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc. A Fidesz-KDNP képviselője a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben szerzett országgyűlési képviselői mandátumot 2018 áprilisában. A kampány augusztus 22-én kezdődik, a jelölteket szeptember 4-én 16 óráig lehet bejelenteni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink