Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-08 08:24:00

"Igyekszünk minél kevesebbet a városban lenni" - így telnek a lakók mindennapjai a gócponttá nyilvánított Pápán

Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Pápát gócnak nevezni, hiszen egy közösségből többen indulnak útnak a még ismeretlen státuszú emberek, és nem tudják még, hogy fertőzöttek. Ez a hír - Blikk beszámolója szerint sokkolta a helyieket.

Egyetlen hét alatt 33 új fertőzöttet találtak, köztük van egy óvónő és egy idősotthon lakója, illetve egy gyermekorvosi ügyeleten dolgozó asszisztens. Az óvodát bezárták, fertőtlenítették, több óvodai dolgozót és 20 gyereket karanténba küldtek.
A bolti árusok azt mondták a Blikk munkatársainak, hogy a hét közepétől kevesebb betérő vásárlót kell figyelmeztetni, hogy az orrukra is tolják fel a maszkot. „Talán most elkezdik komolyan venni, hogy itt van közöttünk a vírus” – vélekedett az egyik könyvárus.

Egy másik pápai lakos már arról beszélt, hogy amíg nem büntetik a maszk „elbliccelését”, addig az emberek többsége nem veszi komolyan. „Mi a családdal mindenesetre igyekszünk minél kevesebbet bent lenni a városban, most is csak ügyeket intézünk” – tette hozzá Róbert, aki 11 éves fiával az utcán a melegben is felhúzza a maszkot. Gyermeke, Zoltán azt tervezi, hogy ha kinyit az iskola szeptemberben, ő ott is viselni fogja, ha kötelező, ha nem.

A tavalyi X-Faktor élő adásának egyik szereplője arra vár, hogy mi lesz az augusztus 20-i városi ünnepséggel. Nagy Máténak a vírus miatt visszamondták a fellépéseit, de kérdés, hogy így meddig lehet létezni. Ő csak azt furcsállja, hogy tavasszal, amikor még nem volt itt a vírus, mindenki karanténba vonult, „most viszont itt van és szabadon mászkálunk az utcákon, és csak a boltokban kötelező a maszk”.

A éttermekben még nem érezni a koronavírus hatását – legalábbis a felszolgálók erről számolnak be. A Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem öregdiákjai sem halasztották el évfolyamtalálkozójukat az aggasztó hírek ellenére, idén viszont maszkban érkeztek és járták be Pápa legszebb helyeit.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink