Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-09 06:45:00

Túléli a magyar fesztiválipar az idei kiesést?

Idén elmaradnak a fesztiválok, így a Sziget is. A kormány 700 millió forintot juttat a fesztiválszervezőknek, kérdés, hogy ekkora támogatási összeggel túl lehet-e élni az idei szezon teljes kiesését.

Túléli a magyar fesztiválipar az idei kiesést?

 

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője elmondta, hogy már tavasszal tudták, hogy nem fogják megrendezni a fesztiválok, hiszen a Volt, a Balaton Sound is augusztus 15. előttre esett. Az ATV Start műsorában arról is beszélt, hogy jó döntésnek tartja azt, hogy a kormányzat ezután is megtiltotta a tömegrendezvényeket, hiszen nem biztos, hogy ez az az időszak, amikor több tízezer embernek kell egy nagyszínpad előtt összesűrűsödni.

A kiskapukat felelőtlenségnek érzi, tudja, hogy nagyon sokan szenvednek ettől zeneipari stoptól, de nem biztos, hogy jó ötlet az, hogy megpróbálják a szórakozóhelyeket kétszer 500 főre engedélyeztetni, vagy egyéb megoldásokat kitalálni.

Úgy gondolják, hogy jövő nyáron már lesznek fesztiválok, az orvostudomány addigra talál majd megoldást. A legtöbben úgy készülnek, hogy 2021-ben már meg tudják tartani a szezont.

Azért kérték, hogy legyen egy belátható időtartama legyen a szervezésnek, mert így lehet tervezni. Viszont most megint nyitott végű tiltás van, nem tudni, mikor lesz vége - mondta Kádár.

A raktárkoncertek kapcsán megjegyezte, hogy 150 zenekarnak jelent fellépési lehetőséget, amelyeket valamilyen formában vetíteni fognak. Kérdés viszont, hogy kik kerülnek ebbe a körbe, és valóban eljut-e a pénz azokhoz, akiknek erre leginkább szükségük van.

A kormány által bejelentett támogatás kapcsán elmondta, hogy összes fesztiválszervezőnek együtt jut 700 millió, ezt nagyon kevésnek érzi- összehasonlításként megjegyezte, hogy a cigányzenészek 800 milliót kapnak, miközben ők továbbra is mehetnek éttermekbe játszani.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink