Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-07 18:37:00

Németh S. Szilárd: "Nem leszünk sem a hatalom, sem az ellenzék csicskái"

Winkler Róbert - az Index testvérlapjaként működő Totalcar alapítója és a Totalarc c. műsor műsorvezetője - videóblogjában a napokban arról beszélt hogy a kormánypárt, illetve „Viktorék” célja az lehetett, hogy az Index lassan, balhé nélkül „elátévésedjen” vagy „elklubrádiósodjon”, ne legyen nagyon tényfeltárás. Az ATV vezérigazgatóját, Németh S. Szilárdot a Media1 kereste meg azzal kapcsolatban, hogy mit gondol Winkler kijelentéséről, és az „elátévésedésről”.

„Mivel többen emlegettek ATV modellt az elmúlt napokban, az érintettek iránti tiszteletből elmondanám, mit is jelent az én olvasatomban az a bizonyos ATV modell” – kezdte Németh S. Szilárd.

A Media1-nek nyilatkozva elmondta:

„Az ATV modell azt jelenti, hogy nem szekértáborokban, hanem konkrét ügyekben gondolkodunk. Minden valós, közérdeklődésre számot tartó üggyel foglalkozunk, lehetőséget adva minden szereplőnek a megszólalásra. Így tettünk egyébként az Index ügyében is. Aztán az olvasó, néző eldönti, kinek hisz. Az ATV modell a tisztességes újságírásra és az egyenlő mércére törekvést jelent.” Majd hozzátette: „ezért is működünk a CNN hivatalos magyarországi partnereként.”

Úgy folytatta: „Nem könnyű ma független, objektív szerkesztőséget találni Magyarországon, és természetesnek tartom azt is, hogy a szerkesztőnek is van kialakult értékalapú elkötelezettsége, de szándékunkat a korrekt tájékoztatásra megkérdőjelezni egyre nehezebb.

Szerkesztőségünk nincs hadi állapotban. Ezért minden oldalt ugyanúgy meghívunk műsorainkba, ők hol elfogadják meghívásunkat, hol nem. Ez már nem rajtunk múlik.

Sosem hazudtuk magunkról, hogy a sajtószabadság utolsó bástyája vagyunk, vagy azt, hogy nincs másik, viszont az, hogy az elmúlt években nem csökkent a követőink tábora, hanem nőtt, azt igazolja, hogy nem okoztunk komoly csalódást azoknak, akik eddig bíztak tisztességes munkánkban.

Az ATV munkatársai sohasem választották a csicskasorsot. Nem leszünk se a hatalom, se az ellenzék csicskái. Egyik politikai oldalhoz sem tartozunk, hanem a saját utunkat járjuk, és amit teszünk, azt saját akaratunkból tesszük jól vagy rosszul. Erre bíztatok minden újságírót, köztük a kritikusainkat is!”

atv.hu/Media1

Ajánlom

További belföldi híreink