Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-07 20:45:00

Nem csillapodnak a kedélyek Gödön

Nem mond le, és jogi lépésekkel akarja elérni, hogy távozzanak az alpolgármesterei - ezt Göd momentumos polgármestere mondta az ATV Start című műsorában. Balogh Csaba szerint manipulálták azt a hangfelvételt, amely alapján úgy tűnik, hogy fideszes alpolgármestert választana. Kunhalmi Ágnes úgy véli, hogy a gödi ellenzéki belviszálya a 2022-es választási együttműködést is szétverheti.

Gödnek is rosszat tesz az ellenzéki pártok között kialakult helyzet, hiszen ezek új politikai kultúrát ígértek, mégis az ellenkezője valósul meg – mondta a város polgármestere. Balogh Csaba hozzátette: nem tudja, hogy a DK manipulálta-e a nyilvánosságra került hangfelvételt, de az biztos, hogy megváltoztatták.

A napokban két felvétel is nyilvánosságra került. Az egyik szerint – amelyet a DK hozott nyilvánosságra – úgy tűnik, hogy fideszes alpolgármestert választana a település momentumos polgármestere. A másik szerint – amelyet pedig a Momentum adott közre – ennek az ellenkezőjéről van szó. A polgármester a Startban azt mondta: nem mond le, és megtette a szükséges lépéseket. Részletekre nem tért ki, de kijelentette: az ügyvédek már dolgoznak. Balogh Csaba abban reménykedik, hogy amennyiben a jogi lépések – amiket kötelessége megtenni – arra futnak ki, elérik majd azt a hatást az alpolgármestereknél is, hogy belássák: jobb, ha nem próbálkoznak tovább Gödön a politikai életben, és békésen elvonulnak.

Az MSZP választmányi elnöke nem tartja jó folyamatnak a gödi történéseket. Kunhalmi Ágnes a csütörtöki Egyenes Beszédben azt mondta: rendkívül aggódik az ügy miatt, mert az kihatással lehet a 2022-es választásra is, bár most még nem országos ügyről van szó.

Mint mondta, ez egy helyi ügy és helyi szinten is kellene tartani. Szerinte természetes, hogy ott, ahol 4-5 pártnak kell együttműködnie, vannak „tányércsörgések”, de úgy látja, lassan kezdi országos méretűvé kinőni magát a konfliktus, és ezzel „verik szét” a közös listát, holott ez már a kétharmad megakadályozására sem elég – vélekedett Kunhalmi. Ezért azt kérte, hogy Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András üljenek le és tisztázzák a kérdéseket, az ügyet pedig helyi szinten kezeljék.

Ezzel Gyurcsány Ferenc is egyetért. A DK elnöke a daganatos megbetegedéshez, vagy a koronavírushoz hasonlítaná a kialakult helyzetet: mindegyik esetben lokális kezelésre van szükség. Ahogy Facebook-posztjában írta: arra kérik a gödieket, hogy helyben oldják meg a vitát. De ha egy kijózanító kezelés kell, akkor vessék alá magukat. Hogy ezt pontosan hogyan értette, az nem derült ki.

A Momentum elnöke is a Facebook-on mondta el, mit gondol. Fekete-Győr András a DK szimpatizánsainak, valamint a vélt vagy valós szövetségeseinek azt üzentee: a DK által közzétett manipulált hangfelvételnél lehet tisztességesebben űzni ezt a hivatást. Mint írta: ha „Orbánnal nincs alkul”, akkor Orbán aljadék eszközeivel se legyen alku. Szerinte a manipuláción és a pitiáner pozíciópolitizáláson túl kell lépni.

Nem csitul a gödi Momentum-DK balhé

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink