Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-06 21:29:00

Röszkénél megakadályozzák, hogy alagutat ássanak a határsértők

A rendőrségi felvételeken látható, ahogyan augusztus ötödikén éjjel körülbelül száz menekült gyűlt össze Röszkénél a szerb oldalon, a határ közelében. A rendőrség szerint miután rájöttek, hogy a kerítés miatt nem tudnak bejutni Magyarországra, az elkövetők kövekkel dobálták meg a határőröket, és néhányan szeméremsértő módon viselkedtek. 


Az eset körülményeiről Röszkén tartottak sajtótájékoztatót, és a rendőrség közölte, hogy mindössze egy embert állítottak elő aznap éjjel, vele szemben eljárás is indult. Elhangzott az is, hogy május közepe óta naponta átlagosan harminc fővel szemben intézkednek a hatóságok. 

Az ATV Híradójában elhangzott, hogy több alagutat is felfedeztek a környéken, ezért a határzárat hamarosan egy földalatti térhálóval erősítik meg.„16 alagutat találtunk vagy alagútkezdeményezést ebben az évben a szerb-magyar határszakaszon. Az a döntés született, hogy az IBH1 alá egy olyan megerősítést fogunk beépíteni, ami megakadályozza bizonyos mélységig azt, hogy könnyen aláásható legyen az IBH1” – mondta Halmosi Zsolt

.

Müller Cecília: A migráció veszélyezteti a magyar járványügyi helyzetet

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy az illegális migráció nagyban veszélyezteti a magyar járványkezelést.
„Ezt az optimális, kedvező járványügyi helyzetet az ellenőrzetlen migráció rendkívüli mértékben veszélyezteti, egy olyan egészségügyi többletkockázatot hordoz magában, ami a magyar embereknek az egészségét is veszélyeztetheti” – hozzátette, hogy a migránsok többnyire a piros színnel jelzett országokból érkeznek. Az azonban nem derült ki, hogy az elfogott illegális bevándorlókat végül tesztelik-e koronavírusra a hatóságok. Így arról sincsenek adatok, hogy valójában hány fertőzött kerül ki közülük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink