Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 20:59:00

Újra berobban a járvány Olaszországban?

Olaszországban az előző napihoz képest a kétszeresére, 384-re nőtt az elmúlt 24 óra alatt koronavírussal újonnan diagnosztizáltak száma, és tízen meg is haltak a szövődmények miatt - jelentették be szerdán Rómában. Spanyolországban az új fertőzéseket tekintve ismét megdőlt az elmúlt két hónapban feljegyzett napi rekord.

Az Olaszországban többségükben tünetmentesen megbetegedettek száma összesítve 248 803-ra nőtt, az elhunytak száma 35 181-re emelkedett. Az intenzív osztályon kezeltek 41-en vannak, ami nem változott az elmúlt három napon. A megállapított új fertőzések számának a növekedése részben annak tudható be, hogy a korábbi napokhoz képest több, összesen 56 451 tesztet végeztek el - közölte az egészségügyi minisztérium.

Madridból azt jelentették, hogy egy nap alatt 1772 új fertőzést állapítottak meg, ami a legmagasabb adat azóta, hogy júniusban enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában azonban csak egy ember halt bele a betegségbe. A fertőzöttek összesített száma 305 767-ra emelkedett.

Brit parlamenti képviselők szerint súlyos hibákat követett el a kormány a koronavírus-járvány kezdetén. A honatyák Boris Johnson kabinetjének teljesítményét jelentésben értékelték. A dokumentum szerint "erőteljesebb kezdeti intézkedésekkel valószínűleg le lehetett volna lassítani a ragály terjedését".

Nagy-Britanniában szerdán 892 új fertőzöttet jelentettek, az előző napi 670-nek szemben. Az előző napi 65 új halálesettel szerdán már 46 364-et halálos áldozata volt a kórnak, a fertőzöttek száma meghaladta a 307 ezret.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink