Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-06 04:45:00

Miért válthatta le edzőjét Hosszú Katinka? - megszólalt a szövetségi kapitány

Sós Csaba az Inforádióban több okot is megnevezett, amelyek ide vezethettek.

"Most örül az életnek, és talán nem is baj, hogy a mérhetetlen erőltetett menet után, amelyen ő túl van, volt egy kis pihenője. Jobban el van maradva, mint hasonszőrű társai, de mindig azt mondom, hogy ő már megjárta a poklot és a mennyet is. És maga a koronavírus alatti viselkedése is arra utal, hogy halálosan komolyan gondolja az úszást. Mindkét vegyesúszószámban ő a világcsúcstartó, és láttuk már, hogy kiélezett helyzetekben mire képes" - utalt a szakvezető az Inforádióban a többi között a magánéleti válságára, amelyből Európa-bajnokként tért vissza.

Hosszú Katinka a tavaly nyári dél-koreai világbajnokság után néhány hónappal elbúcsúzott edzőjétől, Petrov Árpádtól, és kijelentette, hogy ő maga irányítja a felkészülését, ám az utóbbi hónapokban egyre nagyobb szerepet vállal mellette Nagy József, Gyurta Dániel utolsó felkészítője. Erről a helyzetről is megvan Sós véleménye.

"Nem akarok megbántani senkit, de a fiatal generáció másképp él. Hosszú Katinka mindent összevetve a világ talán legjobb úszónője, megvannak az elvárásai, ehhez Nagy József magatartása és edzői habitusa tud felnőni. Konkrétumot is mondok: Katinka edzése közben nem lehet az, hogy valaki beszélget, mobilozik vagy késik. Nagy Józsefről elképzelhetetlen még az is, hogy a tanítványa edzésén leüljön. Messziről nézve is azt gondolom, hogy ez volt az egyetlen igazi megoldás" - fogalmazott.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink