Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 21:46:00

Könnyű prédának gondolta az idős csepeli asszonyt az unokázós csaló, de hatalmasat tévedett

Unokázós csalókat sikerült elfogniuk a rendőröknek, de most egy kicsit másképp, mint az megszokott. Egy 71 éves csepeli nyugdíjas ugyanis átverte az őt becsapni készülő szélhámosokat. Egyiküket őrizetbe vette a rendőrség, a másikukat még keresik.

"Velem is történt már ilyen, egy alkalommal. Viszont én úgy álltam hozzá a dologhoz, hogy közöltem vele, hogy hát nagyon szomorú vagyok megteszek mindent de nekem 5 unokám van. Mondjad már meg melyik volt az" - a híradónknak nyilatkozó az asszony alig néhány utcányira lakik attól a csepeli nyugdíjastól, aki átverte az őt becsapni készülő szélhámosokat. A környéket járva a stáb több idős emberrel is beszélt, akitől hasonló módszerrel próbáltak pénzt kicsalni, volt, akitől sikerült is. 

A 71 éves csepeli nyugdíjast vezetékes telefonján hívta egy ismeretlen férfi, aki síró hangon szólalt meg, és magát az ő fiának kiadva azt mondta: bajba került, megverték és segítségre van szüksége, méghozzá másfél millió forintra, amiért egy futár fog elmenni. Az idős asszony eközben mobiltelefonjáról értesítette a valódi gyermekét, aki hívta a rendőrséget, és mire a szélhámos megérkezett, már várták a rendőrök.


Híradónk stábja megtalálta a 71 éves asszonyt, aki lebuktatta a csalókat, de nem kívánt nyilatkozni, mert nagyon megviselték a történtek. Kamerán kívül azonban elmondta, hogy a hívás idején fia a házban tartózkodott, ezért fel sem merült benne, hogy valóban ő hívhatta. Azt is elmesélte, hogy a csaló azt kérte, hogy amíg odaér, ne bontsa a hívást, és hogy végül a másfél millió forint helyett egy fűnyíró jótállását tette a borítékba. 

A csaló nappal, délután 3-kor egy taxival érkezett a házhoz, és egyenesen a kerítés előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor csaptak le rá, elfogták és megbilincselték.

"A csepeli nyomozók a 42 éves férfit csalás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság augusztus 4-én elrendelt. A rendőrök a férfi jelenleg még ismeretlen társát keresik" - mondta el Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A csepeli asszony ismerte a "Nem vagy az unokám, nem versz át!" szlogent, amivel a rendőrség az úgynevezett "unokázós csalókra" próbálja felhívni a figyelmet. Híradónknak azt mesélte, hogy ha a fia nem lett volna a közelében, akkor is ellenőrző kérdéseket tett volna fel a telefonálónak, hogy kiderüljön, valóban egy hozzátartózója kért-e segítséget tőle.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink