Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 05:20:00

Látszólag magányosan kószáló farkaskölyköt videóztak le a Bükkben

Farkaskölyköt vett fel telefonjával egy erdész a Bükkben. A néhány hónapos állat egyedül volt, de nem kizárt, hogy anyja a közelben rejtőzködve figyelte. A Bükki Nemzeti Park területén 4-5 farkascsalád él.

Farkaskölyköt videóztak a Bükkben

Egy zavartalanul, látszólag magányosan bóklászó kisfarkast videózott egy erdész néhány napja a Bükkben. Az ország északi területein már évek óta élnek csúcsragadozók, ezek egyike a levideózott példány.

A felvételt készítő erdész nem kívánt nyilatkozni híradónknak, de a nemzeti park munkatársa szerint nem egyedül volt a kölyök. Gombkötő Péter elmagyarázta: úgy gondolja, hogy a megfigyelőhöz több példány is közelíthetett, ám – az óvatlan kicsivel ellentétben – azok félreugrottak. „Gyanítom, hogy a testvérei is ott lehettek a környéken” – tette hozzá Gombkötő, ugyanis az állatnak legalább két testvére van a nemzeti park kameráinak felvételei alapján.

Azt, hogy a testvérek és anya hol volt, pontosan nem lehet tudni, de az szinte biztos, hogy a közelből figyelték az egyedül kószáló családtagot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink