Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 21:22:00

Falus Ferenc nagyon kiakadt a kormányra, szerinte sokkal többet kéne tesztelni

Az Egyesült Államokban 2017-ben 61000-en haltak meg szezonális influenzában, a koronavírusnak most 143000 halottja van, és még nincs vége. Erről Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Falus Ferenc aggodalmát fejezte amiatt, hogy szerinte az oltásellenes mozgalom erősödik, és olyan konteók terjednek, amelyek szerint a vírus nem is létezik.

A volt tiszti főorvos szerint szerencsénk van, hogy kevés a megbetegedés. Azt ugyanakkor botrányosnak tartja, hogy naponta 2000, sőt 1000 alatti tesztelést végeznek, mikor 15000 tesztelést kellene végezni naponta.

Falus Ferenc szerint valóban nincs sok megbetegedés az országban, de úgy látja: a médiumokban megjelenő hírek és a napi jelentések nincsenek szinkronban.

A volt országos tiszti főorvos nem látja a tervszerűséget a tanévkezdéssel kapcsolatban, azt ugyanakkor jó ötletnek tartja, hogy differenciáltan indítsák el a hagyományos és digitális tanévet az ország egyes területein, a fertőzöttségi mutatóktól függően.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink