Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 14:08:00

DK: Szigorúbb büntetést az állatkínzóknak

Ma Magyarországon az állatvédelem katasztrofális helyzetben van Európa más országaihoz képest. Utcára kidobott, megkínzott állatokkal, menhelyek kétségbeesett felhívásaival találkozhatunk nap mint nap - írja közleményében a DK.

Mint a párt fogalmaz, ennek a problémának a megoldásához kevés, hogy lelkes emberek szabadidejükben, erejükön felül próbálnak segíteni ideiglenes örökbefogadóként, elképzelhetetlen körülmények között élő állatokat mentve.

Az állatvédelem mindannyiunk közös ügye, aminek felette kell állnia pártokon, hovatartozáson, hiszen ez pusztán emberség kérdése, hogy hogyan fordulunk a nálunk gyengébbek és kiszolgáltatottabbak felé - tették hozzá közleményükben.

A Demokratikus Koalíció elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítanának. Több párt korábbi javaslatait felhasználva állították össze a javaslatcsomagot, amely biztosítaná az állatvédőrség felállítását, szigorítaná az állatkínzás, orvvadászat, orvhalászat büntetését és az állattartástól való eltiltást.

Szabályoznák az állatok érdekében a pirotechnikai eszközök használatát, és a veszélyes állatok tartásának körülményeit is. Annak érdekében, hogy ez a módosítás minél átfogóbb és hatékonyabb legyen, elküldik több állatvédő szervezeteknek is egyeztetetésre, ezt követően nyújtják be az Országgyűlésnek. "Mi, európai magyarok kiemelten fontosnak tartjuk, hogy hazánkban visszaszorítsuk az állatkínzást." - fejezi be közleményét a Demokratikus Koalíció.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink