Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 17:22:00

Bűnügyi felügyelete alatt újabb milliókat csalt ki másoktól a "csengeri örökösnő"

Bűnügyi felügyelete idején újabb ismerősétől csalt ki pénzt a 2018-as országgyűlési választási kampányban „csengeri örökösnőként” ismertté vált asszony, ezért ismét elrendelték a letartóztatását – írja a 24.hu a Nyíregyházi Törvényszék közleménye alapján.

A nő letartóztatását a Mátészalkai Járásbíróság rendelte el szerdán. A bíróság nevében tájékoztatást adó Nyíregyházi Törvényszék a 24.hu-val közölte, a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 30 napra rendelték el P. Mária újbóli letartóztatását.

A bíróság 2018 szeptemberében letartóztatta az asszonyt, majd 2019. nyarán bűnügyi felügyeletbe került otthonában.

Azonban P. Mária az otthonában töltött bűnügyi felügyelet idején újabb bűncselekményt követett el, a korábbiakhoz hasonlóan egy ismerősétől 8.350.000 forintot csalt ki, amit a mai napig nem fizetett vissza - írja a portál.

A bíróság kiemelte: mivel az asszony az elmúlt években sorozat jelleggel követte el a fenti cselekményeket, és azt a bűnügyi felügyelet alatt is folytatta, a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani arról, hogy szabadlábra helyezése vagy a bűnügyi felügyelet meghosszabbítása esetén újabb bűncselekményt követne el. Hozzátették: fennáll a veszélye annak is, hogy az eljárásban részt vevő tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, vagy megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Mindezek alapján a bíróság újból elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink