Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 17:34:00

A DK visszavág: szerintük fideszesekkel rakta tele a gödi városházát a momentumos polgármester

A párt EP-képviselője, Rónai Sándor Donáth Annának válaszolt közösségi oldalán a Gödön zajló eseményekkel kapcsolatban.

Rónai hosszú bejegyzésében azt írja, a kezdetektől figyelemmel kíséri a gödi ellenzék munkáját.

"Jól emlékszem, veled tartottunk közösen sajtótájékoztatót, amikor bemutattuk a közös jelöltjeinket. Ünnepélyes pillant volt, korábbi szóvivőként én vállaltam magamra a propaganda média kellemetlenkedő kérdéseit, aztán sok sikert kívánva egymásnak elváltunk egymástól és ment mindenki a dolgára, leginkább kampányolni.

Amikor a választás után konfliktus lett az összefogáson belül, én újra ott voltam, viszont veled már nem találkoztam. Mielőtt a képviselők segélykérő levéllel fordultak volna a pártok vezetőihez, én -vérzékelve a kiélezett helyzetet - telefonálgatni kezdtem, hogy kihez fordulhatnék nálatok segítségért. Előbb Cseh Katkát hívtam, ő Buzinkay Gyurihoz irányított, majd beszéltem Hajnal Miklóssal, és az ő segítségével kötöttem ki végül Bedő Dávidnál, a Hálózati Igazgatótoknál" - idézi fel a DK-s politikus.

Rónai azt írja, sikeres volt az összefogás, októberben az ellenzék leváltotta a Fideszt Gödön, azonban szerinte hiába voltak sikeresek, nagyon hamar személyes nézeteltérések helyszínévé vált az önkormányzat, és idén tavaszra helyi szinten kezelhetetlenné vált Balogh Csaba polgármester (Momentum) és az ellenzéki képviselők (LMP, DK, Jobbik) konfliktusa.

"Az együttműködés sajnos szinte csak a győzelemig tartott, nem tudtak együtt dolgozni. 2020. március 6-án azért jöttem haza Brüsszelből és utaztam Gödre, hogy Varju Lászlóval és Bedő Dáviddal közösen próbáljunk meg kibékíteni a feleket, és megoldást találjunk a kialakult helyzetre"

- idézi fel Rónai, aki szerint a személyi kérdéseket és a város költségvetését érintő kérdések mellett felmerült két sokkal komolyabb, politikai jellegű probléma. Egyik ezek közül az alpolgármesterek személye, pontosabban azok leváltása, illetve a hivatal összetétele. "Úgy értesültünk, hogy a polgármester a szintén ellenzéki vezetésűvé vált önkormányzatoktól távozó, Fideszhez köthető emberekkel igyekszik feltölteni a hivatalt, és tárgyalást kezdeményezett a helyi Fidesszel is annak érdekében, hogy Pintér Györgyöt, a Fidesz képviselőjét nevezze ki alpolgármesternek" - írja.

Előbbi szerinte nagyon nehezen cáfolható, hiszen "miközben nyilvánvalóvá vált, hogy a gödi polgármesternek esze ágában sincs az ellenzéki pártokkal közösen vezetni a várost, a gödi városháza irodái is szép lassan megteltek máshonnan kirúgott fideszes emberekkel. A momentumos polgármester Borbíró Mihályt, Mészáros Lőrinc barátját nevezte ki főtanácsadójának. Beruházási osztályvezetőnek Újlaki Anikót, a budakalászi fideszes városvezetés korábbi emberét választotta. A közbeszerzési tanácsadója pedig az a Lucsik János lett, aki a korábban nemzetközi körözés alatt álló Welsz Tamás üzlettársa volt, valamint a Sólyom Airways alapítója. Ezek utát talán nem is meglepő, de a jegyző az a Szinay József maradt, aki eddig a Fidesz alatt volt jegyző, és kulcsszerepe volt a fideszes városvezetés korábbi ügyeiben. Ma szinte nincs olyan szelete a gödi városvezetésnek, ahol ne találnánk korábbi fideszes kádereket, pártkatonákat és csendestársakat" - sorolja bejegyzésében Rónai. Mint írja, később – a tárgyalódelegációval - abban állapodtak meg, hogy ha sikerül elfogadni a frakciószabályzatot, akkor ezeket a személyi döntéseket a frakció közösen felülvizsgálja majd.

"Az alpolgármesterek ügyében azonban nem tudtunk előbbre jutni. Bár ideiglenesen lekerült napirendről az alpolgármesterek leváltása, de Balogh Csaba már ezen a fent említett márciusi tárgyaláson elismerte, hogy valóban tervei között szerepel Pintér György kinevezése"

- írja.

A teljes bejegyzést itt tudja elolvasni:

Kedves Anna! Megszólítottál, ezért mint kolléga is nagyon fontosnak tartom, hogy válaszoljak. A kezdetektől figyelemmel...

Közzétette: Rónai Sándor – 2020. augusztus 5., szerda


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink