Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-04 11:41:00

Eldőlt: kiválasztották Magyarország tortáját

Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a Curiositas , azaz Kíváncsiság fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a Szentivánéji Álom tortával.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-ai nemzeti ünnepségek idején (noha idén a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a rendezvények).

Kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket várt az Ipartestület, olyan tortákat, melyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Az első körben a nevezett tortákból választott ki a zsűri anonim módon hat tortát, majd a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére.

A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kellett elkészíteniük a tortákat, melyeket szakmai szempontok alapján pontoztak – olvasható a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének közleményében.

Így született meg a győztes, mely idén nem más, mint a Curiositas–Kíváncsiság, Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A fiatal cukrász az elmúlt évek versenyeinek rendszeres résztvevője volt.

fotó: cukrászat.net/kapás gergőFotó: Cukrászat.net/Kapás Gergő

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Idén a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata győzött a Szentivánéji Álom tortával. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.

fotó: mti/koszticsák szilárdFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Augusztus 19-től lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában.

A tavalyi győztesről itt nézhet meg egy videót:

A Boldogasszony csipkéje lett az ország tortája

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink