Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-04 16:29:00

Befejeződött a vizsgálat az Operettszínházban

Nem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna – jelentette be az EMMI.

A sajtóban megjelent cikkek nyomán Kásler Miklós 2020. június 10-én bízott meg vizsgálóbizottságot a Budapesti Operettszínházról megjelent hírek valóságtartalmának tisztázása céljából.

Mint az az EMMI közleményéből kiderül, a vizsgálóbizottság a főigazgató meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat, amelyek alapján megállapítható volt, hogy az Operettszínház főigazgatója felé szóbeli jelzéssel élő munkatárs meghallgatását követően a főigazgató az elvárható gondossággal járt el: megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására – írják.

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna 

– áll a közleményében.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium hozzáteszi és hangsúlyozza: minden hátrányos megkülönböztetést és a szexuális zaklatás valamennyi formáját elítéli.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink