Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-03 21:23:00

Koronavírus a családi bulin: részletek érkeztek a soproni tömeges fertőzésről

Mint arról már korábban beszámoltunk harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen. Az esettel összefüggésben több mint százhúszan kerültek hatósági házi karanténba. A tömeges megfertőződésről a Blikk közölt újabb információkat.

A lap úgy tudja, a Hajdúságból egy Sopron környéki településre költöző család tartott születésnapi bulit, így az ország keleti feléből is – Téglásról és Hajdúböszörményből – hívtak rokonokat és barátokat. Információik szerint Sopron szélén, egy kibérelhető szálláshelyre szervezték a rendezvényt, ahová mintegy hetven vendéget hívtak meg. Az egyik résztvevő azonban koronavírus-fertőzött volt, ám csak nyolc nappal később szerzett minderről tudomást, így fertőzte meg tudtán kívül a vendégek több mint felét.

Az eset következtében Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében találtak fertőzötteket, köztük egy sárvári zenészt, aki fellépőként vett rész a rendezvényen, és aki később egy családtagját fertőzte tovább – írja a Blikk. Mindketten enyhe tünetekkel vonultak önkéntes karanténba.

A lap információi szerint a szülinapi rendezvényt szervező családból a teszt a felnőtteknél is kimutatta a koronavírust, de ők tünetmentesek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink