Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-03 14:28:00

10 ezer budapestit hív klímaügyi "közösségi gyűlésre" a Fővárosi Önkormányzat

"Közösségi gyűlésre" hív klímaügyben 10 ezer budapestit a Fővárosi Önkormányzat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az akció célja, hogy a résztvevők alaposabban megvitassák a jelzett témát, majd javaslatot tegyenek a döntéshozók felé.

Azért, hogy a megjelenők statisztikailag reprezentatív mintát képezzenek, az állampolgári csoport meghívásánál és a résztvevők végső kiválasztásánál figyelembe veszik az életkort, a nemet, az iskolai végzettséget és a lakóhelyet is.

A csoport két hétvégén keresztül hallgat szakértői előadásokat, majd az elhangzottakat megvitatják. A budapesti klímastratégia kialakításakor a csoport véleményét is figyelembe veszik majd - tették hozzá.

A közleményben azt írták, a gyűlést a DemNet Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány részvételével és koordinációjával bonyolítja le a Fővárosi Önkormányzat.

A közösségi gyűlésen való részvételért cserébe a DemNet 40 ezer forint juttatást folyósít a résztvevőknek, a Fővárosi Önkormányzat pedig az étkezést és frissítő italokat biztosítja a gyűlés napjain - tették hozzá.

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink