Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-02 14:02:00

DK a Velencei-tóról: mindent megtesznek azért, hogy „ez a kivagyiság és harácsolás ne történhessék meg”

„A DK tiltakozik a Velencei-tó fideszes megszállása, beépítése ellen” – írja közleményében a párt.

DK a Velencei-tóról: mindent megtesznek azért, hogy „ez a kivagyiság és harácsolás ne történhessék meg”

A Demokratikus Koalíció annak kapcsán szólalt meg, hogy kiderült, a Velencei-tó közvetlen partjára terveznek szállodát és luxus lakóparkot, zöld területeket semmisítve meg, egyúttal elzárva az embereket, az ott élőket és nyaralókat a strandolás lehetőségétől. Erre reagálva kezdik azzal a közleményt, „tovább tombol a kapzsiság, az orbáni hatalom mindent megszerezni akaró tébolya.”

A Demokratikus Koalíció támogatja a gárdonyi és agárdi civilek kezdeményezését, amely a fideszes polgármesterrel szembeszállva megakadályozná, hogy „fideszes oligarchák megszállják”, elkerítsék és beépítsék a Velencei-tó parti szakaszát – olvasható a kommünikében.

A DK is részt vett a helyiek által szervezett tiltakozáson és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy „ez a kivagyiság és harácsolás ne történhessék meg” - írják. Első lépésként állásfoglalást kértek a fideszes vezetésű megyei önkormányzattól és a szakminisztert is megkérdezték a „hatalom szándékairól”, de minden polgári ellenállási kezdeményezést támogatnak az ügyben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink