Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-10-08 12:18:30

„Sötét erők állnak mögöttem” Odaragasztotta magát irodai székéhez a leváltott fideszes + videó

A jövő hétre csúszott a hivatali átadás-átvétel Esztergomban.

„Sötét erők állnak mögöttem” Odaragasztotta magát irodai székéhez a leváltott fideszes + videó

A hivatali iroda előszobájában dolgozik Esztergom új polgármestere, Tétényi Éva, mivel a leváltott Meggyes Tamás nem hajlandó átadni az irodát. A helyi Fidesz megóvta a választás eredményét, ezt azonban elutasították. Az új polgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este úgy fogalmazott, más városokban a vesztesek gratuláltak a győztesnek, míg Esztergomban a volt polgármester mindkét irodájára igényt tart, emiatt azátadás-átvétel időpontja a jövő hétre tolódik.

A szavazatok kétharmadát - a függetlenként induló - Tétényi úgy kapta meg vasárnap, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adtak le a legtöbb voksot Esztergomban, közel 13.000 ember szavazott. Polgármesterré választásáért az összes ellenzéki politikai erő: a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.

Tétényi Éva az Egyenes Beszédben elmondta: munkája során a nyilvánosságot is be akarjaengedni a jogalkotásba, ezért nyilvánossá akarja tenni aképviselő-testületeket. Hozzátette, ha a testület ezt leszavazza, akkor folytatja blogbejegyzéseit és minden lehetőséget megragad, hogy a várossal együtt dolgozzon Esztergomért.

Sötét erők, bűnben fogant hatalomszerzés

Az új városvezető internetes naplójában számolt be az elmúlt napok történéseiről. Azt írta, éppen helyet kerestek neki a hivatalban, mert Meggyes Tamás nem biztosított számára irodát, amikor találkozott a volt polgármesterrel, aki megkérdezte, hogy "tiszta-e a lelkiismeretem, mert sötét erők állnak mögöttem. Majd azzal fejezte be mélyen a szemembe nézve, hogy +Keress magadnak értelmes elfoglaltságot!+".

Szerdán a Fidesz esztergomi szervezete fellebbezést nyújtott be a polgármesterválasztás eredményét megállapító határozat ellen, mert véleményük szerint választási csalás történt a városban. Beadványukban leszögezik, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban", ugyanakkor kijelentik azt is, hogy a választás eredményét elfogadják.

Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz kilenc megválasztott képviselője közül egyedül Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén megválasztottak, és szerepel az aláírók között Petróczy Gyula független képviselő is.

Rendre utasíttatnák

Hiller István az MSZP nevében csütörtökön felszólította a Fidesz-KDNP-t arra, hogy sürgősen utasítsa Meggyes Tamást a demokrácia és az önkormányzatiság alapvető szabályainak betartására, illetve határolódjon el a volt polgármester jelenlegi magatartásától.

A szocialista képviselő csütörtöki közleménye szerint az országban kizárólag Esztergomban nem sikerül tisztességgel elvégezni az önkormányzati átadás-átvételt. Azt írja, Meggyes az átadás elmulasztásán kívül más területeken is akadályozza a kiemelkedően nagy többség támogatását élvező Tétényi Éva munkáját.

Hiller szerint az eset már csak azért is visszatetsző, mivel Meggyes Tamás nem csak "szimpla" Fidesz-KDNP tag, hanem országgyűlési képviselő is, akik esküjükkel is kiállnak az alkotmányosság és a demokratikus értékek mellett.

Ajánlom

További belföldi híreink