Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-31 14:50:00

"Miniszterelnöki interjú és a valóság" - az MSZP közleményben ment neki Orbán Viktornak

A párt a miniszterelnök péntek reggeli, Kossuth rádiós interjújára reagál, azt írják: a Matolcsy György vezette MNB kedden megjelent tanulmányában leírták, hogy mind az egészségügy, mind az oktatás terén Magyarország még a visegrádi országokhoz képest is gyengén teljesít. "Mindezt figyelemreméltónak is tekinthetjük, hiszen Orbán Viktor legfőbb gazdaságpolitikai tanácsadójának véleményét hallhatjuk" - teszik hozzá.

A miniszterelnök azonban a péntek reggeli rádióinterjújában a magyar egészségügyet a világ egyik legjobb rendszerének nevezte, amely valóban számos harmadik világbeli országéhoz képest jobban működik, azonban az Európai Unió átlagos szintjét meg sem közelíti - fogalmaznak.

Hozzáteszik: Orbán szóba hozta a munkanélküliséget is, ugyanakkor szerintük alapvető kérdésekről nem beszélt a téma kapcsán. A héten derült ki ugyanis, hogy a munkanélküliség újra a csúcsra került, az utóbbi néhány hétben további 25 ezer munkavállaló veszítette el az állását.

"Az MSZP és a szakszervezetek, valamint a közgazdászok is rávilágítottak arra, hogy a munkanélküli ellátás jelenlegi rendszerét változtassák meg, mert az tarthatatlan. Ráadásul akik márciusban állásukat vesztették, azoknak a közeli napokban, hetekben lejár az ellátási jogosultsága, esélye sincs munkát találni.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint" - olvasható a közleményben.

 
Ajánlom

További belföldi híreink