Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-31 08:04:00

László Imre szerint 2022 előtt nem kezdődik el az egészségügy érdemi átalakítása

Az MNB már korábban is hozott érdekes adatokat az egészségügyről. Erről László Imre újbudai polgármester, a DK egészségpolitikusa beszélt az ATV Start című műsorában.

László Imre szerint 2022 előtt nem kezdődik el az egészségügy érdemi átalakítása

László Imre szerint a mai életünk paradoxona, hogy az MNB publikál olyan adatokat és tanulmányokat, amelyeket a (nálunk most nem létező) egészségügyi tárcának kellene. Szintén furcsállotta a DK-s politikus, hogy több kormánytag is foglalkozik az egészségügy átalakításával a kormányon belül.

László Imre szerint Pintér Sándor érdeme, hogy határozottan kézben tartotta a dolgokat a járvány idején, ám hiányolta, hogy ebben az időszakban nem hallottunk az egészségügyért felelős államtitkárról. A politikus úgy látja: szükség van arra, hogy az egészségügyet tárcaszinten képviseljék a kormányban. Hozzátette: az Európai Unióban csak Romániában és Bulgáriában rosszabb az egészségügy helyzete, mint nálunk.

Arról, hogy a kormány külső tanácsadó céget vont be az egészségügy átalakításának előkészítésébe, László Imre elmondta: a Boston Consulting Group részt vett a szlovák egészségügyi átalakításában és pozitív szerepet játszottak, de nem tartja valószínűnek, hogy 2022 előtt a kormány érdemi lépésre szánja el magát az egészségügy átalakítása terén.

Ami a koronavírus-járvány elleni küzdelmet illeti, arról László Imre elmondta: addig, amíg nincs vakcina, a védekezés alapjait meg kell tartani. Jól tette a kormány, hogy fönntartotta az eddigi korlátozásokat – tette hozzá, ugyanakkor a „demokrácia vadhajtásának” nevezte azt a véleményt, hogy „eldönthetem, kit fertőzök meg és kit nem”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink