Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-31 20:22:00

Kunhalmi az iskolakezdésről: Az őszt meg kell csinálni valahogy

Az MSZP-s országgyűlési képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a magyar egészségügy áldatlan állapotáról és a lehetséges iskolakezdésről, hogyan működhet a hibrid rendszer a második hullám árnyékában.

Orbán Viktor a péntekr rádióinterjújában úgy fogalmazott, hogy Magyarországon ma minden rendelkezésre áll a védekezéshez, és megjegyezte, hogy a járványügyi helyzetben a magyar egészségügyi rendszerről kiderült, hogy Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere. Erről Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy egészen máshogy látja a viszonyokat a miniszterelnök és az ellenzék. Szerinte például egyre többen kényszerülnek magánegészségügyi intézményekbe, a sürgősségi ellátás rendkívülien rossz színvonalú és a kórházi fertőzések száma nemhogy csökkenne európai viszonylatban, hanem nő.

A képviselő a Dél-pesti Kórházról is nyilatkozott, hogy mennyien panaszkodnak az ottani viszontagságokról, hogy mit kell az osztályokra bevinni, nincs elég tisztítószer vagy éppen orvosi eszköz. 

Kunhalmi Ágnes szerint azonban ha valaki igazán fideszes, és zavarják a kórházi viszonyok, attól még nem fog Orbán ellen szavazni.

Az ország másik felének, a 2018-as szavazók 52,6 százalékának viszont "húsbavágó" a hazai egészségügy színvonala, ahogy az oktatás is.

A politikus elmondása alapján velük, az ellenzékkel nem egyeztetnek a következő lépésekről, hogy kezdődjön a tanév.

 

 

Úgy látja, hogy egyáltalán nem volt olyan sikersztori a digitális tanítás próbája a koronavírus alatt, mint ahogy azt próbálják a Fidesznél előadni. Nincs elég eszköz vagy megfelelő tananyag, és Kunhalmi egy közös oktatási platformot javasolna a jövőre nézve.

"Az őszt meg kell csinálni valahogy" – fogalmazott a képviselő. Hibrid oktatási rendszerre lehet készülni.

A kisebbek – akiknek komolyabb felügyeltre van szükségük – valószínűleg bemennek majd az iskolákba szűkebb csoportokra osztva, és a nagyobbak maradhatnak otthon tanulni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink