Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-01 07:50:00

Apostol-koncert: a szervező szerint a jogszabály lehetővé teszi az esemény megtartását

Bár többen felháborodtak, egyelőre úgy néz ki, megtartják augusztus végén az Apostol együttes koncertjét a Papp László Sportarénában. Híradónknak a szervező úgy értelmezte a jogszabályt, hogy mivel fix helyre szólnak az előadás jegyei, az esemény megtartható. Ugyanakkor azt is megtudtuk, a helyzet még változhat, mivel az országos tisztifőorvos veszélyesnek tartja a nagy létszámú rendezvények megtartását.

Augusztus 28, este 8 óra, Papp László Sportaréna, Apostol koncert. Ezt csütörtök óta fél Magyarország megjegyezte, merthogy tegnap este a kormány bejelentése után, miszerint augusztus 15-ét követően sem lehet 500 főnél nagyobb zenés táncos rendezvényt tartani, a Broadway Jegyiroda Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, amely biztosította a közönséget, hogy nem marad el az Apostol fellépése.

Az ugyanis létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik.

A bejegyzés alatt megjelentek a felháborodott kommentek. Valaki a jogszabály linkjét kéri, amely szerint megtartható a koncert, erre a jegyiroda a kormányrendelettel válaszolt, amelyben az is szerepel: "zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével – minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható".

A következő kommentelő azt kérdezi: "egy apostol koncert mi, ha nem zenes, táncos rendezvény?"

Híradónk ezek után megkereste az esemény szervezőit.

"Ez abba a szabályozásba tartozik, amiben a színházak is működnek. Tehát június 18-tól a kormány a vészhelyzetet feloldotta, és úgymond az ülős előadások nem tartoznak a zenés-táncos definiciójába, azokat meg lehet tartani ugyanúgy, ahogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Fenyő Miklós koncert lehet"

- mondta Kovács Zoltán, a Broadway Event ügyvezető igazgatója.

Híradónknak nyilatkozott az Apostol együttes frontembere is, aki elmondta, a kommentelők már őket is támadják, holott nem rajtuk múlik, hogy melyik koncertet tarthatják meg, és melyik marad el.

"Van egy szerződésünk a Broadway Irodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy nem tartjuk, vagy mondhatjuk, de akkor viszont nagyon sok pénzbe kerül ez nekünk, ez egy ilyen róka fogta csuka helyzet, és nehéz kimászni belőle" - mondta Meződi József.

A Papp László Budapest Sportaréna híradónknak azt írta: járványügyi veszélyhelyzetben felelősen eljárva, csak abban az esetben fogják engedélyezni a szervezőknek az események megtartását, amennyiben a hatóság visszaigazolja, hogy zárt térben, ültetett elrendezésben az események létszámkorlát nélkül megtarthatók.

Az események ugyanakkor hamarosan újabb fordulatot vehetnek. Híradónk ugyanis úgy tudja, az országos tisztifőorvos nem támogatja a nagy létszámú rendezvények megtartását, mert azok járványügyi veszélyt jelentenek.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink