Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-30 19:30:00

Az MSZP üzeni, hogy négyszázezer aláírást gyűjetenek össze a balatoni népszavazásra

Van, aki egyetért, de olyan is, aki ellenzi a balatoni szabadstrandok megszűnését. Az MSZP pártigazgatója azt mondta: több százan csatlakoztak szervezőként a népszavazási kezdeményezésükhöz, amellyel - ahogy fogalmaztak - a "fideszes gyarmatosítás" ellen lépnek fel. Az MSZP kezdeményezése kapcsán a Miniszterelnökséget vezető miniszter annyit mondott: a kormány nem érintett a kérdésben.

Pár napja az MSZP három kérdésben is népszavazást kezdeményezett a Balaton, a Velencei-tó és más tavak "fideszes gyarmatosításának" megállítása érdekében. A párt most azt szeretné elérni, hogy a tavak melletti, köztulajdonban lévő strandok ne legyenek fizetősek. Illetve azt, hogy a már meglévő strandokat ne lehessen lezárni, és ott apartmanokat építeni.

Az MSZP pártigazgatója szerint százszámra jelentkeznek az aktivisták az aláírásgyűjtéshez.

"Mi készen állunk arra, hogy nem kétszázezer aláírást, hanem innen üzenjük nekik, hogy négyszázezer aláírást fognak összegyűjteni a szocialista aktivisták, a hozzánk csatlakozó más pártok, civilszervezetek és a magyar emberek. És le fogjuk tenni a Nemzeti választási Iroda asztalára ezt a négyszázezer aláírást" – mondta  Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a sajtótájékoztatón. 

Az ATV Híradója több embert is megkérdezett az utóbbi években megcsappant szabadstrandok kapcsán.

"Én nem hiszem, hogy fizetősek lesznek, de hogyha fizetősek is lesznek, indokoltnak tartom, mert valójában egy strandnak működési költsége van – mondta Dömösi Levente.

MSZP: Százszámra jelentkeznek az aktivisták a balatoni népszavazás aláírásgyűjtéséhez

 

Egy másik strandoló, Kovács János a következőképpen fogalmazta meg a véleményét:

"Mi most egy hétre jöttünk le a Balatonra, és nem nagyon tetszik nekünk az, hogy megszűnnek itt a szabadstrandok, mert így korlátozott, nagyon korlátozott a hely."

"Ha jól láttam a hírekben, akkor ez egy népszavazási kezdeményezés. Szerintem száz fölötti minden évben, de olyan év volt, hogy ezer fölötti volt a népszavazási kezdeményezések száma, úgyhogy érdemben a kormány külön-külön ezeket nem kívánja emmilyen formában sem kommentálni" – reagált Gulyás Gergely az MSZP felvetésére.

Az MSZP pártvezetése kedden nyújtotta be az aláírásgyűjtő-íveket hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához. Ha a kérdések átmennek, kétszázezer aláírás szükséges a népszavazási kérdés kiírásához.

Ajánlom

További belföldi híreink