Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-28 20:06:00

Dull Szabolcs: Valaki darabjaira akarta szaggatni az Index szerkesztőségét

Az Index volt főszerkesztője az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az utóbbi hetek eseményeiről. Azt mondta: sokszor ő is csak kapkodta a fejét, ahogy teltek a hetek, és jöttek a javaslatok, mielőtt a múlt héten elbocsátották volna.

Dull a műsorban azt mondta: amióta az Index szerkesztőségének szinte egésze felállt, szinte levegőhöz sem jut, sokan érdeklődnek utána a sajtóból is, nem csak itthon, hanem külföldről is – előfordult, hogy Brazíliából kapott üzenetet. Kérdésre válaszolva elmondta: nem kapott felmentést a titoktartás alól, vannak dolgok, amelyekről nem beszélhet. A titoktartást Bodolai László íratta alá a lapvezetéssel.

Dull felidézte, hogy 2014 óta dolgozik az Indexnél, az Origótól érkezett. Azt mondta, jó volt a kapcsolata Bodolaival, és decemberben, amikor elvállalta a főszerkesztői pozíciót, megbeszélték, hogy az együttműködés záloga az lesz, hogy szólnak egymásnak arról, ami éppen bántja őket. Ez szerinte az olyan eseményekre is vonatkozott, amik az elmúlt hetekben történtek.

Arra a kérdésre, hogy mit gondolt akkor, amikor Vaszily Miklós felerészben az Indamedia tulajdonosa lett, Dull azt mondta: régóta ismeri Vaszilyt, szerinte „jól lehetett tudni az ő kötődéseit”. Dull szerint amikor Vaszily megjelent, úgy érezte, ez egy olyan üzenet lehet, ami nem biztos, hogy megnyugtatja a szerkesztőséget.

Dull hangsúlyozta: „feltett kérdéseket” Bodolainak, például azzal kapcsolatban, mi szükség van a szerkesztőség átalakítását célzó tervnek, de szerinte erre senki nem tudott neki választ adni. Ez a terv arról szólt, hogy a szerkesztőséget kis rovatokba kiszervezik.

A volt főszerkesztő úgy látja, akár napról napra végig kellene vizsgálni, hogy mi történt az elmúlt napokban.

„Valaki az Index szerkesztőségét darabokra akarta szaggatni”

– fogalmazott Dull, hozzátéve: sokszor ő is csak kapkodta a fejét, ahogy teltek a hetek és jöttek a javaslatok, majd a múlt héten elbocsátották.

A napokban több portál is írt arról, hogy Dull baloldali politikusokkal egyeztetett. A volt főszerkesztő erre úgy reagált: mivel évek óta politikai újságíróként dolgozik, sok politikus tudja a telefonszámát, szokott is velük beszélni, de „szerinte nem egy jó fejleménye a magyar közéletnek, ha valakit elbocsátanak, majd a híváslistájából kreálnak történeteket”. Hozzátette: a felfordulás miatt még a gyászmunkát sem tudta elkezdeni.

A felmondása alapján Dull hat hónapig nem dolgozik majd, azt mondta, ez alatt az idő alatt szeretne jogi tanulmányaira koncentrálni. Reméli, hogy az értékek, amelyeket az Index csapata képviselt, a továbbiakban is jelen lesznek a magyar médiában. Reméli, hogy „a befektetők is érezni fogják ezt”, de egyelőre nem lát határozott szándékot ezzel kapcsolatban.

Mi vezetett idáig az Indexnél? Dull Szabolcsot kérdezzük

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink