Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-27 08:08:00

Shane Tusup elárulta, mi a céljuk Szilágyi Liliánával

A egyesült államokbeli tréner, aki korábbi feleségét, Hosszú Katinkát három olimpiai bajnoki címhez segítette, jelenlegi tanítványával is az aranyérem megszerzését tűzte ki célul a jövő évi tokiói játékokon. Nagyon pozitív a munkakapcsolatunk. Shane kommunikatív, mindent meg tudunk beszélni. Remekül kiegészítjük egymást.

Shane Tusup a Blikknek azt mondta: hónapok óta irányítja Szilágyi felkészülését, eddig pozitívak a tapasztalatai.

"Elképesztő látni a fejlődését. Mindig jobb akar lenni, s ezért komoly áldozatokat hoz. Képes rá, hogy mindennap huszonnégy órán keresztül fegyelmezett maradjon. Nem csupán az edzésekről van szó, hiszen például muszáj megfelelően táplálkoznia, aludnia, hogy sikeres lehessen" - fogalmazott a tréner.

A jövő évre halasztott tokiói olimpián a él egyértelmű: győzni akarnak, Tusup szerint ugyanis "úgy nem is lehet hozzáállni, hogy megelégszünk mondjuk a kilencedik hellyel".

Hozzátette: a koronavírus átírta ugyan az elképzeléseiket, de próbálják ennek is az előnyeit nézni: jövőre halasztották az olimpiát, tehát kaptak plusz egy év felkészülési időt. Ez az edző szerint nagyon sokat jelenthet.

Szilágyi Liliána a lapnak azt mondta: nagyon pozitív a munkakapcsolatuk edzőjével, mindent meg tudnak beszélni, remekül kiegészítik egymást. "Van egy esztendőnk az olimpiáig, ami jól jöhet" – fogalmazott Szilágyi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink