Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-27 11:54:00

Markos György elárulta, mi menthette meg az életét

A humorista néhány napja töltötte be 74. életévét.

A Karinthy-gyűrűs humorista azt mondja, a csúcson akarta abbahagyni, de édesapja váratlan halála is erre sarkallta. Éveken át nem tudott felocsúdni a gyászból: úgy érezte, nem tud őszintén nevetni, és így nevettetni sem. Bár erősnek tartja magát, úgy véli, artista-színész apja, akit az ország csak Alfonzóként ismer, sokkal erősebb volt nála. Markos életében máig nagy szerepet játszik a sport.

"Egész életemet átszőtte a sport. Kipróbáltam néhány küzdősportot és még ma is rendszeresen futok. Ha nem így tettem volna, 2000-ben a stroke már elvitt volna az orvosom szerint. A mozgás még ma is az életemet menti meg minden nap. Az van, hogy ha leállok, meghalok és ez nem vicc!" - magyarázta a Ripostnak adott interjújában Markos György, aki megalapította a saját kerülete polgárőr egyletét, aminek már 62 ezer tagja van és évtizedek óta napi elfoglaltságot jelent a számára.

"Nem vagyok magányos farkas, de lássuk be, az együttélésre alkalmatlan vagyok. Végül is nem várhatom el senkitől, hogy jó pofát vágjon ahhoz, hogy hektikus az életem. Van, hogy éjjel kettőkor hívnak, hogy valaki, vagy valakik segítségre szorulnak, én pedig nem mondhatom a srácoknak, hogy hagyjanak békén aludni, hiszen a tagjaink mindegyike a munkája mellett, bérezés nélkül teszi a dolgát polgárőrként, így tartozom nekik annyival, hogy mellettük vagyok, amikor kell" - fogalmazott Markos azzal kapcsolatban, miért nem házasodott meg soha.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink