Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-27 20:53:00

Bodolai László: az Index megy tovább és működni fog

A lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke az ATV Egyenes beszéd hétfői adásában mondta el, hogy látja ő az Index széthullását, illetve széthullik-e egyáltalán az újság, miután szinte a komplett szerkesztőség beadta a felmondását.

Az Index újságírói tulajdonképpen egy emberként álltak ki Dull Szabolcs, a volt főszerkesztő mellett, akit nem sokkal korábban rúgtak ki bizalomvesztésre hivatkozva. Bodolai nem tudott megegyezni a szerkesztőséggel, és végül közel kilencvenen fel is mondtak. Az Index hétfőn egy szolgálati közleményben hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő hetekben a legfontosabb aktuális híreket kirakják, illetve felidézik az elmúlt évek legjobb anyagait.

Bodolai László szintén megerősítette, hogy az újságot jelenleg a főszerkesztő-helyettesek vezetik, ők még dolgoznak. Szombathy Pál azonban már nem vezérigazgató, olyan ellenállással találkozott, hogy visszalépett a poszttól, de az igazgatói tanácsban továbbra is részt vesz.

Tovább tud működni az Index?

 

Az Indexszel kapcsolatban sokszor felmerült, hogy pénzügyileg attól az IndaMediától függ a reklámbevételeken keresztül, aminek a társtulajdonosa Vaszily Miklós, a TV2 elnöke. Bodolai viszont elmondta, hogy az IndaMediával való kapcsolatot ő megörökölte, és nem tartja béklyónak. Azt sem érzi, hogy így ki lennének szolgáltatva, hiszen szerinte egy médiacég a reklámpiactól függ, illetve Vaszily garantálta számára, hogy nincs veszélyben a függetlenségük. Továbbá Bodolai László leszögezte, hogy feláll, ha bármilyen aggasztó behatást érzékelne.

Mi lesz az Index sorsa?

"Megy tovább, működni fog" - mondta az alapítványi kuratórium elnöke, és hozzátette, hogy úgy látja, a már felmondott újságírok nagyon tisztességesen írják tovább a lapot. És szerinte az se biztos, hogy mindenki komolyan gondolta a felmondást.

Bodolai azt még nem tudja pontosan, hogy milyen lesz az Index a jövőben, de abban biztos, hogy az indexes hagyományokat akarják folytatni.

Ami pedig a Dull Szabolcsot ért vádakat illeti - miszerint a baloldallal egyeztetve robbantotta volna szét a szerkesztőséget -, Bodolai azt mondta, hogy ez erőteljesebben szaladt ki a száján egy zárt csoportban, mindez egy "érzet és következtetés" volt. Dull egy válaszposztban azt írta, hogy politikai riporterként természetes, hogy ellenzéki politikusokkal egyeztessen, erre pedig Bodolai úgy reagált, hogy Dull főszerkesztő volt, és nem politikai újságíró. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink