Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-24 11:18:00

A friss adatokat ismertette Novák Katalin: ilyen most a gyermekvállalási kedv

Júniusban 583-mal több gyerek született, mint tavaly ilyenkor - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Facebook-oldalán, a Központi Statisztikai Hivatal adatait ismertetve.

Novák Katalin kiemelte, hogy idén minden hónapban több gyerek született, mint az előző évben, továbbá csökkent a népességfogyás és nőtt a gyerekvállalási kedv.

A bejegyzéshez csatolt képen az olvasható: 2020 első fél évében 44 250 gyermek született, 2291-gyel, 5,5 százalékkal több, mint 2019. azonos időszakában. Idén júniusban 7679 gyermek jött világra, 8,2 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor.

"Jó látni, hogy Magyarországon egyre többen mernek családot alapítani" - írta, hangsúlyozva: ehhez a kormány évről-évre több segítséget ad.

Egy év alatt százezer házaspár kapott babaváró támogatást, 28 ezer család igényelte a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) pedig az elmúlt öt évben több mint 600 ezer ember otthonhoz jutását segítette - közölte.

 
Ajánlom

További belföldi híreink