Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-23 18:53:00

Kis híján tragédia történt az M2-esen: rosszul lett a buszsofőr vezetés közben

Vezetés közben lett rosszul a Volánbusz Balassagyarmatra tartó járatának sofőrje. A Készenléti Rendőrség egyik munkatársa civilben a járművön utazott, az ő határozott fellépésének köszönhető, hogy nem történt tragédia – írja a Police.hu.

A busz a szokásos menetidőt betartva indult. Éppen a Váci úton haladt, majd az M2-es autóútra kellett volna letérnie, csakhogy a sofőr nem kanyarodott le. Ez percekkel később tűnt fel, amikor az utasok zúgolódni kezdtek – emlékezett vissza Varga-Csikász Bese törzsőrmester.

A férfi a vezetőhöz ment, hogy figyelmeztesse, nem jó irányba tart. A nyugdíjas korú sofőr azt mondta, hogy eltévedt, de a következő lehetőségnél visszakanyarodik az M0-sra.

Ezután Varga-Csikász észrevette: a sofőr sávváltások közben is bizonytalan, ezért újra odament hozzá, és megkérdezte: valamiben segíthet-e. A férfi újra azt mondta, hogy eltévedt, most vezeti először a járatot.

„Ekkor már érzékeltem, hogy zavart” – mesélte a törzsőrmester. „Az utasok közül többen mondták, hogy rendszeresen ezen a vonalon vezet. Nekem is eszembe jutott, hogy láttam már korábban is a járaton” – mondta.

Varga-Csikász ezt követően hívta fel a Volánbusz központi számát. Elmondta, mit tapasztalt, a telefonbeszélgetésből pedig hamar kiderült: a férfi tényleg félrebeszél, ugyanis 30 éve ugyanazon a vonalon dolgozik. A busztársaság elmondta: már a hívás előtt, a GPS adatai alapján felfigyelt arra, hogy valami gond van a járattal, de percek óta hiába próbálták telefonon elérni a sofőrt.

A társaság illetékese és a törzsőrmester végül megegyezett abban, hogy a legelső lehetőségnél meg kell állítani a buszt, amit a törzsőrmester teljesített is.

Tíz perccel ezután megérkeztek a rendőrök és a mentősök is.

A mentőorvos a tünetek alapján stroke-ra gyanakodtak. Elmondásuk szerint a sofőrnek az volt a szerencséje, hogy a rosszullét korai stádiumában került szakember kezébe.

atv.hu/Police.hu

Ajánlom

További belföldi híreink