Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-23 14:03:00

Az EMMI cáfolja, hogy Kásler Miklós 200 fős korlátot javasolt

A hír nem igaz - ezzel cáfolta az EMMI az atv.hu kérdésére azt a tegnapi hírt, hogy Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát.

“A hír nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés” - az EMMI részéről ezt válaszolták az atv.hu tegnapi kérdésére, hogy a HVG azt írta, a jövő kedden kormány elé kerülő előterjesztés továbbra sem engedélyezi az 500 fősnél nagyobb zenés rendezvényeket. A HVG cikkében az is szerepelt, hogy információik szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát. Ez a nyári színházaknak sem lenne jó, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné - írta a lap.

A múlt héten a kormányinfón Gulyás Gergely miniszter bejelentette, hogy a kormány úgy döntött a koronavírus- járvány veszély miatt, hogy nem tartják meg az az augusztus 20-ai tűzijátékot, sem a Szent István-napi rendezvényeket országszerte. Palkovics László innovációs miniszter pedig előtte már arról nyilatkozott: nem valószínű, hogy augusztus 15-e után feloldanák az 500 fősnél nagyobb, “nem ültetett“ összejövetelek tilalmát.

Gulyás Gergely az ATV kérdesére múlt csütörtökön, hogy miért nem lehetnek könnyűzenei koncertek, ha futball meccseket lehet tartani, az alkoholfogyasztás lehetőségével indokolta a korlátozást. A részletekről itt számoltunk be.

Ajánlom

További belföldi híreink