Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-18 14:41:00

Szívszorító: 8 éves lánya hamvait őrzi az anya, akinek a MOM Sportközpontnál halt tűzhalált gyermeke

Egyik nap még három boldog gyerek rohangászott körülöttem, másnap pedig üres volt a lakás – nyilatkozta a blikk.hu-nak Domonics Anita, az az édesanya, akinek tavaly a MOM Sportközpontnál álló fabódéban keletlezett tűzben elhunyt 8 éves kislánya, Zselyke.

Szívszorító: 8 éves lánya hamvait őrzi az anya, akinek a MOM Sportközpontnál halt tűzhalált gyermeke

A rozoga építményben a 8 éves Zselyke az édesanyja szerint talált egy gyufát, amelyet kíváncsiságból meggyújtott. A kunyhó pillanatok alatt lángba borult, a rémült kislány pedig sokkot kapott, így nem tudott menekülni. Vele lévő testvére, a 12 éves Dominik megmenekült a halál torkából, mert az utolsó pillanatban még ki tudott ugrani az ablakon, majd azonnal segítségért kiáltott.

Családja szétesett, hiszen azonnal elvették tőle két másik gyermekét, Dominikot és Krisztofert. A testvére halálát végignéző Dominik a mai napig intézetben van. Korábban felmerült, akár ő is okozhatta a tüzet, hisz a család előző háza is leégett. A rendőrök szerint Dominiknak ahhoz is köze lehetett.

"Zselyke hamvait itt őrzöm a lakásban, így olyan, mintha egy kicsit még mindig velem lenne. A mai napig pokolian hiányzik, de nem adhatom át magam teljesen a fájdalomnak, mert a másik két gyerekemért kell harcolnom. Nem lennék képes beletörődni, hogy soha többé nem élhetünk közös otthonban, szeretetben, mint korábban. Egy ideig Dominikot nem is látogathattam az intézetben, mostanra legalább ez megoldódott. Bele sem merek gondolni, hogy mit élhetett át a kisfiam, akit a húga halála után egyből elszakítottak az édesanyjától" – mondta Anita.

Az asszony egyébként még egy évvel a tragédia után sem kapott semmilyen értesítést a rendőrségtől arról, hogy pontosan mi történt Zselykével, és felelős-e valaki a haláláért.

atv.hu/blikk.hu

Ajánlom

További belföldi híreink