Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-18 09:42:00

Maruzsa: szombatonként és az érettségi előtt maradhatna a digitális oktatás

A köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, miért van szükség az iskolaőrségre.

Maruzsa Zoltán a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy több elemet is megtartana a kormány a tantermen kívüli, digitális munkarendből, miután visszaáll a normális iskolai élet.

A köznevelésért felelős államtitkár példaként említette, hogy az áthelyezett szombati munkanapokon szóba jöhet tantermen kívüli, digitális munkarend. Az államtitkár úgy fogalmazott, „fontos, hogy a gyermekfelügyelet és a digitális tanuláshoz szükséges infrastruktúra mindenhol biztosított legyen”.

Arról is szólt, hogy elképzelhető, hogy a kormány megengedné az intézményeknek, hogy az érettségizők számára a vizsga előtti két hétre tantermen kívüli, digitális munkarendet vezessenek be. Ezt nem rendelnék el központilag, hanem az intézményvezetők kapnák meg a jogot, hogy döntsenek, élnek-e a lehetőséggel, de természetesen erről még szakmai egyeztetések kellenének – szögezte le.

Az iskolaőrök kirendelésével azt várják, hogy azokban az iskolákban is nyugodtabban folyhasson a tanítás, ahol eddig előfordult, hogy a pedagógusokat, diá¬kokat verbálisan vagy akár fizikailag bántalmazták.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink