Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-17 12:05:00

Závecz Tibor: A Fidesz szavazótáborát csak egy gazdasági válság rengetheti meg

A Závecz Research alapító-ügyvezető igazgatója szerint a Momentum előretörése ugyan figyelemre méltó, támogatottsága megközelíti a DK-ét, de egyelőre nagyrészt csak a fiatal és nagyvárosi választókat tudja megszólítani, szavazótábora pedig közel sem olyan aktív, mint a Demokratikus Koalíció esetében.

Závecz Tibor az ATV Start című műsorában azt mondta: legutóbbi, ezer fős felmérésükből az látszik, hogy a Momentum támogatói kifejezik ugyan támogatásukat, de még nem jutottak el odáig, hogy szavazattá formálják.

Szerinte érdekes adat, hogy a megkérdezett ellenzéki szavazók nagy többsége, 83%-a azt szeretné, hogy közös ellenzéki lista legyen, akik pedig ezen a körön kívül esnek,ők sem zárkóznak el ettől, csak még bizonytalanok.

A koronavírus-járvány alatt a kormánypárt megtartotta szavazótáborát, sőt, Závecz szerint lehettek olyanok is (akár 100-200 ezren is), akik éppen a járvány alatt pártoltak át a Fideszhez. A választók ugyanis azt tapasztalhatták, hogy a kormányzat egészségügyi szempontból megoldotta a problémát, a negatív gazdasági következmények viszont még nem jutottak el a választókhoz olyan mértékben, ami lemorzsolta volna a szavazótábort.

Závecz Tibor szerint ezt a tábort csak egy gazdasági válság rengetheti meg, amikor az emberek már nem magukat és a munkahelyüket teszik felelőssé az őket ért károkért, hanem az ország vezetését.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink