Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-18 06:31:00

Lopott luxusautókat legalizáló céghálózatot buktattak le Miskolcon

A nyomozás adatai szerint a kocsik alvázszámát lekaparták, az egyedi azonosítókat meghamisították, majd a járműveket összeszerelték, és magyarországi kereskedéseken keresztül értékesítették. A járműlopások száma egyébként jelentősen visszaszorult itthon az utóbbi években.

Összehangolt rendőri akcióban fogták az 53 éves F. Zoltánt. A férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt, több büntetőeljárás is folyik ellene. Közben a nyomozók kutatásokat tartottak a férfi érdekeltségébe tartozó ingatlanokban és telephelyeken. 

A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vagyonvédelmi osztályvezetője azt mondta: tizenegy nagy értékű autót találtak a különböző helyszíneken. 

"Ezen kívül lefoglalásra került kilenc darab gépjármű, amely már föl volt darabolva, illetve jelentős mennyiségű, egyedi azonosításra alkalmas járműalkatrész és fődarab került elő, amelyek mindegyike bűncselekményből származó gépjárműhöz köthető"

– nyilatkozta Némedi Gábor Vagyonvédelmi osztályvezető az ATV Híradójában. 

Lopott luxusautókat legalizáltak, lebuktak

 

Találtak itthonról eltulajdonított autót is, de főként Nyugat-Európából, Ausztriából és Németországból származó járművekre bukkantak. Az egyik gépkocsi rakterében, különböző rejtekhelyekről fegyverek és lőszerek is előkerültek, valamint hat és fél kiló kábítószer. A szakértő szerint a lefoglalt porszerű anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül húszmillió forint. A férfi lakásán több mint tízmillió forint készpénzt is találtak, amellyel nem tudott elszámolni. 

Magyarországon és Budapesten az utóbbi öt évben mintegy hatodára esett vissza a járműlopások száma, tehát hatezer nyolcszázról körülbelül hatszázra esett vissza az itthon eltulajdonított gépjárművek száma. 

A legnépszerűbb márkák tekintetében átrendeződés történt a dobogós helyeken: első helyre lépett a Ford, az Opel lett a második és Suzukit loptak a harmadik leggyakrabban a vezess.hu összesítése szerint. Az ajánlásokat megfogalmazó Autós Nagykoalíció elnöke szerint több oka is van a lopásszám csökkenésnek.  

"Sokkal jobban vigyázunk a járműveinkre, biztonságosabb helyeken hagyjuk, és ha véletlenül mégsem, akkor úgy tűnik, hogy valóban a rendőrség olyan mértékben teszi a dolgát, hogy szinte mindenkit becsuknak ezzel kapcsolatban" – mondta Knezsik István elnök. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink