Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-17 16:20:00

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete aggályosnak találta a felhatalmazási törvényt, a kormány tagjaival is beszélt ez ügyben

Aggályosnak találta az Egyesült Államok budapesti nagykövete, hogy nem volt időkorlátja a magyarországi rendeleti kormányzásról szóló törvénynek. David B. Cornstein az Egyenes beszédnek adott exkluzív interjújában azt mondta: gyakorlatilag mindenkit felhívott a kormányban, hogy elmondja az aggályait, de veszített. Azt nem kívánta elmondani, hogy Orbán Viktort is felhívta-e ebben az ügyben.

Szerinte mindegy lett volna, hogy milyen időkeretet határoz meg a kormány, de mindenképpen szükség lett volna rá. Leszögezte azt is: örül, hogy a törvényt végül visszavonta a kormány és ezzel lezárult a kérdés, ahogy annak is, hogy tudomása szerint a kormány nem élt vissza a lehetőséggel.

A nagykövet beszélt arról is, hogy rendszeresen egyeztet a magyar ellenzéki pártok képviselőivel, valamint Karácsony Gergellyel is. A főpolgármesterrel személyesen is találkozott, és hosszan egyeztettek, majd telefonon is beszéltek az elmúlt időszakban, mert – mint mondta – mindig mindkét oldalt meg akarja hallgatni.

A CEU kapcsán David B. Cornstein úgy fogalmazott: ha van bármi, amit megtehetne azért, hogy az egyetem visszajöjjön Budapestre, megtenné, mert a CEU-nak itt van a helye. „Engem tényleg zavart, hogy képzésük egy részét Bécsbe költöztették – mondta a nagykövet, aki 4 hónap kényszerű távollét után tért vissza Budapestre, és első interjúját az ATV-nek adta.

David Cornstein Simon Andrásnak adott interjút, amelynek felvételét ma este 19.25-kor tekinthetik meg az ATV-n. Tartsanak velünk!

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink