Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-16 16:27:00

Jobbik: Nem elég csak elhalasztani a tűzijátékot

A párt szerint a kormányzat fenntartja a lehetőségét a rendezvény későbbi pótlására, de ők úgy látják, ez egy "utolsó utáni szükséglet".

Gulyás Gergely miniszter mai bejelentése alapján a döntést a járványhelyzettel indokolták, a Jobbik budapesti elnöksége szerint azonban nem elég csak elhalasztani a rendezvényt, hiszen a kormányzat fenntartja a lehetőségét a tűzijáték későbbi pótlására.


"Miután a koronavírus elterjedése következtében válságba került a fővárosi turizmus, a legutolsó utáni szükséglet lett volna egy ilyen eszelősen drága rendezvény megtartása. Ennek a pénznek ugyanis sok más helyen lenne jobb helye: a turizmus és a vendéglátás talpra állítása mellett gondoljunk a Lánchíd felújítására, mely lassan életveszélyes állapotba kerül, vagy akár a hazai könnyűzene ipar helyzetére"

- írják közleményükben.

Hangsúlyozzák: a magyar emberek, a budapestiek biztonsága a legfontosabb, így üdvözlik a tűzijáték lefújását, ugyanakkor felszólítják a kormányt, hogy továbbra is hallgasson a józan észre: a tűzijáték elhalasztása ne csak elhalasztás legyen, az arra szánt milliárdokat pedig inkább fordítsák olyan ágazatok megsegítésére, melyeknek valóban szükségük lenne rá - olvasható aközleményben.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink