Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-15 18:10:00

Több mint egymilliárdból újítják fel az iskolát, de az ebédlőt kihagyták

Hiába kapott másfél milliárd forintos uniós támogatást Iregszemcse önkormányzata az iskola felújítására, nem sikerült minden tökéletesen. A tervekből ugyanis kimaradt az étkező, így a gyerekeknek minden nap egy kilométert kell gyalogolniuk, hogy ebédet kapjanak.

A szülők sérelmezik, hogy lassan negyven éve nincs ebédlő az iskolában, és most lett volna rá lehetőség, hogy ezen változtassanak. Ráadásul a szülők elfogadhatatlannak tartják, hogy a gyerekeknek minden alkalommal a 65-ös úton kell átkelniük, ami kifejezetten balesetveszélyes.

"Ebben az ügyben felkerestem a KLIK-et, és elmondtam nekik hogy ezt hiányolják a szülők és a gyerekeik, megkértem őket segítsenek, módosítsanak rajta. Az volt a válasz, hogy a terv kész, változtatni már nem tudnak" – mondta Farkas János önkormányzati képviselő az ATV Híradójában.

A falu néhány képviselője végső elkeseredésében az LMP országgyűlési képviselőjét kereste meg, hogy segítsen nekik kiharcolni egy saját iskolai étkezőt. 

 

„Én személyesen is megkeresem Süli képviselő urat, hogy mint a körzet országgyűlési képviselője, kormánypárti képviselője, vesse latba a lehetőségeit, és most tegyen érdemi lépéseket a megoldás megtalálásának érdekében – nyilatozta Keresztes László Lóránt , az LMP országgyűlési képviselője. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink