Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-16 05:49:00

Sok országban ismét szigorítanak – így küzd a világ a koronavírus-járvánnyal

Egy amerikai cég és az orosz védelmi minisztérium is hamarosan forgalomba hozhat egy koronavírus elleni vakcinát. Közben azonban újabb járvány-gócpontok alakultak ki a világ több országában, emiatt újbóli korlátozásokra lehet számítani, miközben a tesztelést is kiterjesztették.

Az ATV Híradójának riportja szerint nagyüzemben tesztelik a lakosságot Floridában, a szövetségi állam vezetése szerint éppen ezért növekszik drámaian a koronavírusos fertőzöttek száma. A Miami polgármestere, Francis Suarez drasztikus lépéseket helyezett kilátásba a járvány terjedésének megállítására:

"Nem fogjuk elfogadni, ha valaki egyáltalán nem tartja be a korlátozásokat, sőt, agresszív intézkedéseket hozhatunk ez ellen."

Mindeközben az Egyesült Államokban a három és fél millióhoz közelít a fertőzöttek száma, és mintegy száznegyvenezer embert halt meg a vírusban.

Az autósokat Sydneyben is tesztelik, miután egy szálloda több alkalmazottja is megfertőződött egy balul sikerült parti után. A legnépesebb ausztrál államokban is szigorításokra lehet számítani. A japán fővárosban a legmagasabb fokozatra emelték a riasztást szintjét, mivel rekordszámban regisztráltak új eseteket. 

"A súlyos állapotban lévő betegek száma nem nőtt, de egyre több fertőzöttet kezelnek kórházban" – mondta Koike Juriko tokiói kormányzó. 

Párizsban négyhónapos szünet után nyitotta meg újra a kapuit a Disneyland. A látogatóknak kötelező a szájmaszk-viselet, és természetesen a megfelelő távolságot is meg kell tartani. Valenciában pedig a szennyvízből vesznek mintákat annak érdekében, hogy minél gyorsabban kiderüljön, mennyire elterjedt a Covid-19. 

Koronavírus: Ígéretes vakcinatesztek zajlanak

 

Négyhónapos szünet után nyitotta meg újra a kapuit a párizsi Disneyland. A látogatóknak kötelező a szájmaszk-viselet, és természetesen a megfelelő távolságot is meg kell tartani. 

Az Európai Bizottság arra kérte az uniós tagállamokat, hogy korábban kezdjék el az influenza elleni oltás beadását, és a szokásosnál több embert oltsanak be, hogy ne egyszerre törjön ki az influenza-, illetve a koronavírus-járvány. 

Az azonban jó hír, hogy úgy néz ki, hogy az utolsó tesztjéhez érkezett egy ígéretes koronavírus elleni vakcina. Az amerikai Moderna cég által gyártott oltóanyagot harmincezer önkéntesen próbálják majd ki július végén.

Oroszországban hivatalos közlések szerint még ennél is előrébb járnak. A COVID-19 elleni első orosz vakcinát szintén önkénteseken próbálták ki, akik közül 18-an már el is hagyhatták a kórházat. A szérum akár egy hónap múlva forgalomba kerülhet. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink