Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-15 05:10:00

Majka nagyon kiakadt a kormányra

Majka a koronavírussal kapcsolatos újabb lehetséges szigorítások hallatán akadt ki Facebook-oldalán közzétett videójában. Azt, hogy a kormány kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben újból szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezethetnek be, a zenész nem tudta szó nélkül hagyni.

„Felkeltem reggel és nagyon-nagyon rossz kedvem lett. Elolvastam a híreket és azt láttam, hogy Palkovics úr valamilyen úton-módon megszellőztette azt, hogy augusztus 15. után sem lehet majd az országban 500 főnél nagyobb rendezvényeket rendezni. Az az igazság, hogy most először érzem az a karantén és az intézkedések óta, hogy valamit mondani kell ezzel kapcsolatban, merthogy ez így nagyon nem korrekt” – mondta a zenész, aki egyébként saját elmondása szerint nagyon komolyan veszi a járványhelyzetet.

Majka úgy gondolja, a kormány kettős mércét alkalmaz, mert míg egy meccsre beengednek 22 ezer embert, vagy egy rallyra közel 20 ezret, addig például az ő koncertjük, ami a Budapest Parkban lesz (és már eleve májusban kellett volna megtartaniuk) veszélyben van. Szerinte, hogy „a könnyűzenei iparág ilyen mértékben meg van szivatva, tényleg megér egy misét”.

„Semmi bajom nem lenne ezzel az egésszel akkor, hogyha mondjuk a német elv szerint azt mondanák a nagyfejek, hogy nem szabad csinálni semmit és akkor valójában tényleg nem szabad csinálni semmit. Azonban ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk: van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem” – fogalmazott Majka.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink