Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-14 21:10:00

„Különleges, nagy eszű ember” – Ő volt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Meghalt Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi polgármestere. Feltételezések szerint öngyilkos lett. Bogdán László azután vált országosan ismertté, hogy bűnmegelőzési célból börtönlátogatásra vitte a település lakóit. Cserdiben zöldségtermesztési programot indított, megélhetést biztosítva a lakosságnak. A holttestét reggel találták meg.

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere, ismert roma aktivista

 

A police.hu oldalról már eltávolították a rendőrségi felhívást, amit még akkor tettek ki, amikor Cserdi polgármesterét eltűnés miatt keresték. Holttestét a korábbi polgármesteri hivatal épületében találták meg kedd reggel.

Bogdán Gyöngyi, a polgármester nagynénje is reggel értesült a hírről. Amint megtudta, szaladt a helyszínre, hogy megnézze, mi történt, de addigra már megérkeztek a nyomozók, a rendőrök, és a mentősök – árulta el híradónknak.

A szakemberek már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Egyes hírek szerint Bogdán László önkezével vetett véget életének. A közösségi oldalakon sokan a polgármester betegségére vezették vissza a történteket. A faluban azonban senki nem tudja, hogy mi vezetett a tragikus döntéshez.

Bogdán László 2013-ban szerzett országos ismertséget, miután bűnmegelőzési céllal börtönlátogatási programot szervezett a cserdi lakosoknak. A többnyire romák lakta településen Bogdán vezetésével zöldségtermesztési közfoglalkoztatási program indult, emellett a polgármester komplex fejlesztési programot is indított a falu rendbetételére.

„Különleges, nagy eszű ember volt, kapcsolatokkal. A falut szinte ő tartotta el, és általa lett azzá, ami” – fogalmazott Kovács Sándor, helyi lakos.

Bogdán László olyan modellt épített, melynek az ország minden tájáról a csodájára jártak. Három éve a Húzósban Rónai Egonnal beszélgetett a falujáról. A polgármester akkor úgy nyilatkozott:

„Nem csináltam semmi különöset, csak megkértem az embereket. Ne gondolja senki, hogy torok szorítással és kemény vasfegyelemmel lehetett ezt így tartani. A jó szó, a jóság képes az embereket kinyitni és feloldani.”

Bogdán László 46 éves volt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink