Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-14 13:24:00

Kásler: ősszel rendes tanítás lehet az iskolákban

Az Emberi Erőforrások minisztere ezt a Spirit FM Spirit Show műsorában mondta, hangsúlyozva, hogy ne utazzanak az emberek külföldre, és kerüljék a tömegrendezvényeket is. Kásler szerint a következő két hétben nem várható a megbetegedések jelentős növekedése.

Kásler: ősszel rendes tanítás lehet az iskolákban

Nem számít a koronavírusos fertőzésszám komoly emelkedésére Magyarországon Kásler Mikós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Spirit FM Spirit Show műsorában hangsúlyozta: mindenki jól gondolja meg a külföldi nyaralást. „Ne utazzunk. A leghatározottabban mondom, hogy ne. És az országon belül is kerüljük a tömegrendezvényeket, még akár az esküvőket is" – fogalmazott az adásban.

A miniszter szerint a jelenlegi szigorítások elegendőek a vírus féken tartására, de ez bármikor változhat. A kormány jelenleg úgy számol, hogy ősszel elkezdődhet a rendes iskolai tanév.

Azt mondta, „ha tudjuk tartani a paramétereket, akkor úgy gondolom lesz óvoda és lesz iskola is."

A miniszter az interjúban arról is beszélt: Magyarország 2-3 hetes előnnyel rendelkezik a szomszédos országokhoz képest a megfelelő intézkedéseknek köszönhetően. Mint mondta, az eddig eltelt időszakban én nem tud hibát említeni, „a megbetegedések száma, a halálozások száma, a gyógyultak száma mind kedvező tendenciát mutat. Az első két kategóriában lényegesen jobbak voltak a mi paramétereink, mint Európában."

Kásler Miklós a hazai oltóanyag fejlesztésről azt mondta: egyelőre nem tudni, pontosan mikor lesz elérhető vakcina. „Ezt meg sem kérdezem, tudniillik ez ipari titok. Ez kívül esik a kompetencián. Én annyit tudtam tenni, hogy megteremtettem a feltételeket, a gondolatot átültettem a gyakorlatba. Még a résztvevők némelyike sem tudja, hogy a többi mit csinál, ez majd a végén adódik össze" – hangzott el az adásban.

A miniszter a műsorban arról is szólt: egyelőre minden szigorítás érvényben marad, a vírust pedig a határoknál kell megállítani.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink