Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-13 10:01:00

Tóth Bertalan nagyon kiakadt Kövér Lászlóra

Magyarország elemi érdeke, hogy a fejlettebb nyugati tagállamokhoz történő felzárkózásunkat és fejlődésünket segítő uniós fejlesztési források ügyében minél előbb megállapodás szülessen - írja Facebook-oldalán Tóth Bertalan.

Az MSZP elnöke úgy fogalmaz: Kövér László – aki szerint a fékek és egyensúlyok rendszere csak „egy hülyeség” – és néhány kormánypárti politikus ugyanis azt kezdeményezte, hogy a miniszterelnök kötött mandátummal menjen Brüsszelbe.

 

Azt akarják, hogy a miniszterelnök – néhány más feltétel mellett – csak akkor fogadja el pénzügyi megállapodásokat, ha cserébe az unió lezárja az Orbán-kormány demokrácia-ellenes és jogállamiságot lebontó lépéseit vizsgáló úgynevezett „hetes cikkely szerinti eljárást”, és az uniós források felhasználásához a jövőben sem kapcsolódnak jogállamisági feltételek. Ez nem más, mint beismerés - véli a szocialista politikus. 

"Beismerése annak, hogy a fideszes politikusok úton-útfélen hazudtak a magyar jogállam, a demokrácia és a szabadságjogok helyzetéről. Beismerése annak, hogy valójában egy önkényuralmi rendszert építenek tíz éve, amelyben nincs elszámoltathatóság, az ellenőrzést garantáló fékek és ellensúlyok már nem, vagy csak alig érvényesülnek, korlátozottan érvényesülnek a szabadságjogok, nem működik a hatalmi ágak elválasztása, nem tiszta és pártatlan a választási rendszer, romlott a sajtószabadság helyzete. Beismerése annak, hogy a Fidesz az elmúlt tíz évben arra használta hatalmát, hogy korlátozza, vagy egyenesen ellehetetlenítse az ellenzéket, a médiát, a vallási felekezeteket, a tudományos életet, a civil szervezeteket, a bíróságokat és a privát szektort" - áll az írásban. 

Dr. Tóth Bertalan: Magyarország elemi érdeke, hogy a fejlettebb nyugati tagállamokhoz történő felzárkózásunkat és...

Közzétette: MSZP – 2020. július 13., hétfő

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink