Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-12 19:33:00

Karácsony nem indul az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Nem indul el az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson – erről Karácsony Gergely beszélt a Balkan Insight nevű oldalnak adott interjújában. Az előválasztást támogató Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, Márki-Zay Péter szerint ennek ellenére könnyen előfordulhat, hogy a jelenlegi főpolgármester lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben, mert sok minden változhat addig, amitől meggondolja magát. A Híradónk által megkérdezett elemző is úgy látja, Karácsony Gergely nyitva hagyta a kérdést.

„128-szor megüzenték nekem különböző fideszesek, hogy vonuljak ki a belpolitikából, mondjam azt, hogy nem akarok indulni a választáson, és akkor minden rendben lesz.” - ezt mondta július elején az Egyenes beszédben a főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy valóban igaz-e az a hír, hogy Orbán Viktor megüzente neki: akkor lép le a fékről Budapesttel kapcsolatban, ha Karácsony Gergely biztosítja arról, hogy nem lesz miniszterelnök-jelölt 2022-ben. 


Most a Blakan Insight nevű lapnak adott interjút a főpolgármester, aki azt mondta: nem indul el az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson, mert nagy feladatot kapott a választóktól, és Budapestre szeretne koncentrálni.

Márki-Zay Péter szerint Karácsony Gergely egy olyan jelölt, akinek a vezetésével megvalósulhat a 2022-es kormányváltás. A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója szerint még korai ez a felvetés, és a főpolgármester véleménye is változhat.

„Én ezt továbbra is úgy értelmezem, hogy nem szeretne indulni, én nem úgy értelmezném, hogy nem fog indulni, hiszen nagyon sok minden változhat még addig, abban biztos vagyok, hogy úgy, ahogy minden más város és különösen az ellenzéki vezetésű városok Magyarországon, Budapest is csak akkor lehet szabad, ha Magyarország szabad.” - vélekedett Márki-Zay.

Pulai András szerint a főpolgármester nyilatkozata arra utal, hogy nem szeretné elherdálni a budapestiektől frissen kapott bizalmat, hiszen kevesebb, mint egy éve választották meg, így nyilván erre a feladatra koncentrál.

„Karácsony Gergely azon kevés jelöltek egyike, aki már bizonyította azt, hogy az összes párt mögé tud állni, és akkor megválasztható, van pár ilyen jelölt egyébként, mindegyik városvezető, de hát nyilván ő az, aki a legnagyobb legitimációva bír, a legtöbben szavaztak rá, és a többi polgármesterrel ellentétben azért az ügyek nagy részében az ország nyilvánossága előtt végzi a munkáját, ezáltal aztán országos politikussá is vált, válik ebben az időszakban.” - fejtette ki Pulai.

Az ATV Híradó kereste az ügyben az MSZP-t és a DK-t is, de egyik párt sem akarta kommentálni a főpolgármester nyilatkozatát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink