Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-12 17:07:00

Íme a kivétel: Ők jöhetnek Magyarországra a vörös zónás országokból is

Kedd éjféltől vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint, de rendszereden felülvizsgálják a listát - ezt Gulyás Gergely jelentette be a vasárnapi tájékoztatón. Azonban vannak kivételek a bejelentett beutazási tilalmakban.

A 444.hu szúrta ki, hogy ez a tiltás azokra a sportolókra, sportszakemberekre nem érvényes, akik itthon rendezett nemzetközi sporteseményre érkeznek. Nekik is be kell mutatniuk két negatív teszteredményt, amit öt napon belül végeztek el rajtuk, szurkolók azonban nem jöhetnek velük ezekből az országokból.

Mint korábban megírtuk, a sárga, illetve vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Ha nem igazolódik a fertőzésgyanú, akkor is karanténba kell vonulni - ez alól akkor lehet kivézelt tenni, ha a megelőző 5 napban 48 órás időeltérésdel készített, két negatív kotonavírus tesztet tud a Magyarországra érkező igazolni. Augusztus 1-től, ha valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, a tesztelés költségét magának kell viselni, ha nem akar kéthetes karanténba menni.

Vörös jelzésű országok: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Moldova, Montenegró, Ukrajna, valamint Ázsia és Afrika országainak nagy része, Ausztrália és Óceánia is.

Sárga jelzésű országok: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

Zöld jelzésű marad egyelőre Horvátország.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink