Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-10 09:28:00

Szabó Tímea akár a buldózerek elé is kész lefeküdni, ha azzal megakadályozza a Hajógyári-sziget átépítését

Tüntetést szerveztek a Kaleta Gábor gyermekpornográfiával összefüggő ügyében született ítélettel szemben a Markó utcában a tegnapi napon. A tüntetők szerint túl enyhe az ítélet, a volt perui nagykövet viszont túl szigorúnak tartja azt, ezért fellebbezett. Szabó Tímeát erről és a Hajógyári-szigetről kérdeztük.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor igyekszik eltussoltatni a pedofil-ügyet. A politikus az ATV Startban úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor kormánya és a miniszterelnök “szotyolázó társa”, Polt Péter eltitkolta az ügyet, mivel csak hónapokkal később került a nyilvánosság elé. Szerinte a kormány úgy érezte- joggal-, hogy ez egy nagyon súlyos eset, és kellemetlen lesz nekik, ezért igyekeztek radar alatt tartani.

A világon nincs olyan ország, ahol a független főügyész együtt szotyolázik egy focimeccsen a miniszterelnökkel- mondja Szabó, aki  szerint az ügyészségnek köszönhető az, hogy ilyen enyhe ítélet született. Szabó Tímea állítja, hogy a kormány, ezen belül is a külügyminisztérium kiállhatott volna a nyilvánosság elé.

Élőlánccal tiltakozott a párt a Hajógyári-sziget tervezett átalakításával szemben- Szabó Tímea szerint onnan lehet tudni, hogy egy lakóparkot terveznek, hogy egy évvel ezelőtt a kormány kivette az UNESCO kezelésből a Hadrianus-palotát, akkor azt mondták, hogy helyre akarják állítani.

Utána jött az, hogy kajak-kenu központot akarnak létrehozni- egy 20 milliárd forint értékű mobilgátat akar a kormány a sziget köré húzni, ez már gyanús az ellenzéki képviselő szerint.
Fürjes Balázs nyilatkozta azt, hogy a kormány legkésőbb szeptemberig kijelöli a  használható rozsdaövezeteket, nagy valószínűleg a Hajógyári-szigeten is.

Arra, hogy erre van-e bármi konkrétum, azt reagálta, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz, de amint vannak tervek, meg fogják szerezni- az ő feladata az, hogy kongassa a vészharangot.
Ha megépülne a lakópark, akkor 2-3000 új autó járna be Óbudára, ez egy olyan beruházás, amire semmi szükség.

 A fővárosi és kerületi részen nem fognak engedélyt kapni, de Szabó Tímea azt mondta, hogy legrosszabb esetben ő maga fog a buldózerek és láncfűrészek elé feküdni. Óbuda és Békásmegyer megválasztott országgyűlési képviselőjeként el fog menni falig azért, hogy ezt az egész beruházást megakadályozza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink